Ne, nismo si ga zares privoščili v knjižnici, ker vemo, da se v knjižnici ne jé. Smo ga pa z navdušenjem obeležili ter se nanj pripravili po ‘knjižnično.’

V tednu, ko obeležujemo Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk so četrtošolci na Zgornji Polskavi in Pragerskem z navdušenjem srkali znanje o čebelarstvu, čebelah in čebeljih proizvodih. Da so učenci izvedeli, o čem bo ‘tekla’ ura KIZ (knjižnično informacijska znanja) so najprej morali rešiti uganko. Po kratkem pogovoru o čebelah, čmrljih, čebelnjaku in medu (to so bile rešitve njihovih ugank) so prisluhnili poučni pravljici Kam so šle vse čebelice?, potem pa se z navdušenjem lotili reševanja delovnega lista o čebelarstvu.

Bila je ustvarjalna in poučna knjižnična ura, ki nas je naredila lačne, zato smo z navdušenjem čakali in tudi dočakali današnji tretji petek v novembru, ko se v šoli sladkamo s tradicionalno slovensko hrano.

Pripravila in zapisala:

Romina Breznik, knjižničarka OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava

Related Images:

Dostopnost