Select Page

 

V sredo, 5. 10. 2022, smo v sklopu tedna otroka izvedli dan dejavnosti na temo ene izmed najbolj branih knjig Mali princ, francoskega pisatelja Antoine de Saint-Exupéry.  V Malem princu, ki pride na zemljo s svojega majhnega planeta, bi lahko razbrali prispodobo pisatelja. Kakor Mali princ je prišel med ljudi, da bi jim odprl oči za lepoto okrog njih. Ljudje namreč vidijo le lepoto vsega sveta. Vseh resnic, ki jih zapiše kot glavno sporočilo knjige, ga je naučila lisica. Torej glavno sporočilo oz. misel je, da dobro vidimo s srcem in da je bistvo očem nevidno ter da smo vsi odgovorni zase.
Osmošolci matične in podružnične šole Pragersko so knjigo prebrali za domače branje in nato so se lotili dejavnosti, ki smo jih pripravile učiteljice slovenščine. Ta dan nam bo vsem ostal v lepem spominu, saj smo se veliko naučili iz te pripovedi. Ni pomemben samo videz, ampak vsa lepota, ki jo čutimo in vidimo.

 Učenci so svoje misli napisali na barvne lističe in nastal je prekrasen plakat s čudovito risbo Malega princa. Ogledali so si tudi film Mali princ, ki je na njih pustil lep vtis. Povedali so nam, da je bil ta dan sproščen in lep ter da si želijo še več takšnih šolskih dni.

»BISTVO JE OČEM NEVIDNO.«

 

Related Images:

Dostopnost