Select Page

eTwinning – Šolsko leto 2019 – 2020

Letos je nagrado Zlati kabel v starostni skupini od 12 do 15 let prejela Osnovna šola Antona Ingoliča, za projekt Famous People in Europe (že nagrajen z nacionalnim in evropskim znakom kakovosti).

Projekta Follow the Little Prince in The Escape Room to the 21st Century sta prejela nacionalni in evropski znak kakovosti.

5.b in 6.b

Once upon a time…. The Grimm´s fairy tales!

 

https://twinspace.etwinning.net/93441/home

V 5. razredu proučujemo Pepelko, v 6. razredu pa Trnuljčico. Učenci bodo pravljici prebrali, spremenili konec, pravljico modernizirali, ilustrirali, naredili strip, naredili knjižno kazalko….V projektu sodelujejo partnerji iz Španije, Grčije, Hrvaške, Turčije in Poljske.

5.a in 5.b

Describe and Draw

 

 https://twinspace.etwinning.net/101618/home

 

Namen projekta je opazovanje, opisovanje in risanje. Po opisih partnerjev bodo učenci risali znak projekta, božično smrečico, sami sebe, svoje sanjsko mesto. Sodelujejo šole iz Poljske, Nemčije in Italije.

6.b

 Follow the Little Prince

https://twinspace.etwinning.net/90694/home

Učenci bodo ustvarjali na temo Malega princa. Partnerji prihajajo iz Turčije, Madžarske, Slovaške, Moldavije, Makedonije, Srbije, Litve, Albanije, Romunije, Poljske, Azerbajdžana, Italije in Hrvaške.

7.ab

 Language power

https://twinspace.etwinning.net/92423/home

V okviru Evropskega dneva jezikov so učenci govorili lomilce jezikov, izdelovali besedne kvadrate, besedne oblake, primerjali, kako “govorijo” živali v različnih jezikih, predstavili slovenske pregovore ter se preizkusili v govorjenju pregovorov v tujih jezikih.

 No Man is an Island

https://twinspace.etwinning.net/90326/home

V okviru Evropskega dneva jezikov so učenci, predstavili slovenske pregovore ter se preizkusili v govorjenju pregovorov v tujih jezikih.

8.a

 Celebrate women’s international day

https://twinspace.etwinning.net/90831/home

Učenci bodo raziskovali slavne Slovenke in druge Evropejke iz partnerskih držav: Španije, Francije, Grčije, Romunije in Turčije.

9.ab

 The Escape Room to the 21st Century

https://twinspace.etwinning.net/90592/home

Učenci bodo v mednarodnih ekipah skupaj s partnerji iz Grčije, Francije in Portugalske ustvarili 4 sobe pobega na temo kulture, znanosti, demokracije ter dneva Evrope.

Related Images:

Dostopnost