Select Page

V soboto, 4. marca 2023, je na Akademiji za glasbo v Ljubljani potekala 12.  Slovenska glasbena olimpijada, katere se je udeležila tudi naša šola. Učenca Hugo Gorišek iz 9. a in Tonka Soršak iz 7. c razreda sta se najbolje izkazala na šolski glasbeni olimpijadi, ki je potekala v mesecu februarju, ter tako predstavljala našo šolo na državnem tekmovanju.

Glasbena olimpijada je zelo kompleksno tekmovanje, saj se morajo učenci pomeriti in dobro izkazati v treh kategorijah. Prvi del je pisni, ki zajema glasbeno teoretično znanje, razumevanje v naprej določenih glasbenih člankov ter splošno glasbeno razgledanost. Drugi del tekmovanja je izvajalski del, ki zajema petje pesmi ter a vista melodične in ritmične vaje (tekmovalci morajo zapeti ritmično in melodično vaju brez predhodne priprave). Tretji del tekmovanja pa predstavlja zapis in izvedba avtorske skladbe, kjer se učenci od 7. do 9. razreda preizkušajo v skladanju lastnih pesmi.

Naša učenca sta se odlično pripravila, napisala zelo zanimivi skladbi, jih suvereno izvedla na javnem nastopu na tekmovanju. Odlično sta tekmovala in osvojila; Hugo Gorišek srebrno priznanje in Tonka Soršak zlato priznanje.   Čestitamo!

 

Lucija Pocrnja

 

Related Images:

Dostopnost