Trije mednarodni eTwinning projekti, ki so se izvajali v lanskem šolskem letu so prejeli Nacionalni znak kakovosti.

Letošnji 7. a in 7. b razred sta v lanskem šolskem letu sodelovala v mednarodnih eTwinning projektih: MeteoroloKids in All 4 Dogs Dogs 4 All.

Učenci lanskega 6. a razreda so v okviru pouka angleškega jezika sodelovali projektu METEOROLOKIDS. Skupaj s partnerji iz drugih držav (Italije, Španije, Turčije, Bolgarije, Slovenije, Moldavije, Francije, Hrvaške, Švedske in Poljske) so raziskovali vremenske pojave, svoje delo so medsebojno ilustrirali, zbirali vremenske podatke za svoje države, napovedovali vreme, raziskovali vremenske pregovore in vraževerja povezana z vremenom. Posneli so vremensko napoved, raziskovali podnebne spremembe in sestavili dve knjigi: Belo knjigo (kako se izogniti katastrofi) in Črno knjigo (katastrofa).

Učenci lanskega 6. b in 6. d razreda pa so v okviru pouka angleškega jezika sodelovali v projektu: ALL 4 DOGS DOGS FOR ALL. Skupaj s partnerji iz drugih držav (Italije, Španije, Turčije, Bolgarije, Slovenije, Moldavije, Srbije, Hrvaške, Portugalske, Grčije in Tunizije) so raziskovali pasme psov, pisali pesmi o psih, iskali zgodbe o pasjih junakih, jih predstavili v stripu, prisostvovali predavanju, pisali pravila za življenje s psi. Posneli so video o ravnanju s psi. Svoje izdelke so medsebojno ilustrirali in snemali.

Učenci lanskega 9. ab razreda so v okviru pouka angleškega jezika sodelovali v projektu: ADVENT CALENDAR. Skupaj s partnerji iz drugih držav (Poljske, Romunije, Portugalske, Španije in Grčije) so sestavili adventni koledar z običaji iz svojih držav. Izmenjali so si voščilnice, napisali zgodbo z besedami, ki so jih dobili v voščilnicah, izdelali večjezični slovar z božičnim besediščem. 

 

Vsem učencem čestitam za zavzeto delo.

Mentorica: Vida Bombek

Related Images:

Dostopnost