Select Page

V petek, 22. marca 2019, je s pričetkom ob 10.30 uri na naši šoli potekalo državno tekmovanje v ekokvizu za osnovne šole, ki se ga je udeležilo 12 ekip. Učenci naše šole so namreč v lanskem šolskem letu usvojili laskav naslov državnih prvakov ter uspeh dopolnili še s tretjim mestom druge ekipe in si s tem prislužili gostovanje državnega tekmovanja. Najprej nas je pozdravil in se predstavil voditelj letošnjega ekokviza, g. Rok Bohinc, sledila sta pozdravna govora ravnateljice šole, gospe Danice Veber in župana občine Slovenska Bistrica, dr. Ivana Žagarja. Nato so se učenci OŠ Antona Ingoliča predstavili s krajšim kulturnim programom.

Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela: računalniški in ustni del. Najprej so učenci s pomočjo računalnikov rešili pisni del, potem pa so se v telovadnici pomerili drug proti drugemu v ustnem delu. Znanja, nervoze in veselja je bilo veliko, rezultati precej izenačeni, na koncu pa je zmagala skupina Ekosedmarji, ki so jo sestavljali Nik, Eva in Nika iz OŠ Jurija Vege Moravče. Ekipa je bila nad zmago zelo navdušena. Pravijo, da so na začetku imeli nekaj dvomov, a skupaj jim je uspelo. Organizator in nacionalni koordinator programa ekošol g. Gregor Cerar je izjavil, da je bil potek letošnjega tekmovanja izpeljan odlično, OŠ Antona Ingoliča se je zahvalil za gostovanje, navdušen pa je bil tudi nad izkazanim znanjem vseh tekmovalcev.

Na koncu so trud vseh tekmovalcev in navijačev nagradili še s torto, s katero smo sladko zaključili letošnje državno tekmovanje iz ekokviza.

Related Images:

Dostopnost