Select Page

Srečanje Erasmus + v Italiji

PONEDELJEK, 11.11.2019

Prvi dan so bile predstavitve partnerskih šol v projektu na Srednji tekstilni šoli v mestu Comu. Ana Marie Babšek Vrečko in Ema Jesenek sta zelo dobro predstavili Slovenijo. Ogledali smo si šolo in spoznavali gostujoče mesto.

 

TOREK, 12.11.2019

Danes je bil dan za izobraževanje o svili. Ogledali smo si muzej svile in tovarno svile, ki je edina v Italiji. Naučili smo se veliko novega. Zdaj vemo, kako nastane svila od gosenice do niti. Odšli smo tudi na sprehod ob jezeru Como. Come bello!

 

SREDA, 13.11.2019

Kot se v Italiji spodobi, smo danes raziskovali Milano, prestolnico mode. Najprej smo si ogledali muzej kulture, kjer so trenutno imeli razstavo Japonske. Očarani od samurajev, japonske kulture in umetnosti, smo se odpravili pogledati grad iz 15. stol. ter milansko katedralo, seveda pa ni šlo, da se ne bi sprehodili skozi trgovine prestižnih modnih oblikovalcev.

 

ČETRTEK, 14.11.2019

Prvič v kraju Bellagio, prvič videli švicarske alpe, prvič letos doživeli sneženje… Ogledali smo si tudi cerkev v Bellagiu, raziskovali raznolikost pokrajine in spoznavali njihovo kulturo, tradicijo in običaje. Che maraviglia!

 

PETEK, 15.11.2019

Zadnji dan smo imeli aktivnosti na Srednji tekstilni šoli. Učiteljici sva predavali v angleščini o Sloveniji, učenci pa so se pridružili italijanskim dijakom pri pouku. Imeli so tudi Erasmus+ delavnico, kjer so iz tekstila izdelali naš slogan. Po skupinah so zaključili svojo tedensko nalogo (Prihodnost EU)- naredili so filmčke, intervjuje, kvize, plakate, igre vlog ipd.
Zvečer smo se zbrali na šoli in imeli zaključek projekta. Za uvod smo poslušali nekaj odlomkov slavnih italijanskih oper, ki so nam jih prepevali operni pevci, nato pa so učenci predstavili svoje delo po skupinah. Za konec smo se družili in poskušali tradicionalne italijanske jedi, ki so jih prinesli starši.

Related Images:

Dostopnost