Select Page

Razigran uživaj dan je bila osrednja tema letošnjega tedna otroka. In ker smo tudi na naši šoli radi razigrani, radi razvijamo domišljijo, krepimo telo, spletamo prijateljstva in na splošno uživamo, smo v tednu otroka organizirali različne dneve dejavnosti. Družili smo se v športu, spoznavali pravljice, razglabljali o življenjskih naukih …

Zadnji dan pa smo namenili kulturni dediščini, s katero krepimo občutek učencev o skupni identiteti in širjenju zavesti o pomenu kulturne dediščine med mladimi. Letošnji naslov Dober tek nas je popeljal v ustvarjalen dan poln užitkov.

Posvetili smo ga praznovanju 200 letnice šolstva na Zgornji Polskavi. Vsak razred je poklonil recept naših babic. Le te smo združili v virtualni knjižici, ki je naše skupno, povezujoče se, darilo ob tej častitljivi obletnici. Sledila je malica; domač kruh iz krušne peči, med, domače mleko in jabolko. Po malici smo začeli z lastno kreativnostjo. Kuhali smo kompote, pekli orehove potice in rolado, se pogovarjali o prazničnih jedilnikih, se učili kuharske pesmi, sušili sadje, izdelovali pogrinjke, ličkali koruzo, spoznavali ozimnico, delali marmelade, si ogledali oddajo MasterChef Slovenija in celo izdelovali makete sanjskih kuhinj.

Teden otroka in dan namenjen kulturni dediščini smo zadovoljni in polni spoznanj zaključili s tradicionalno slovensko jedjo iz Idrije – za kosilo smo imeli Idrijske žlikrofe, goveji golaž in zeleno solato. Pa dober tek tudi vam!

Related Images:

Dostopnost