Select Page

Mesec november in december smo v okviru projekta Popestrimo šolo, popestrili s številnimi dejavnostmi povezanimi s prihajajočimi prazniki. Bili smo zelo ustvarjalni in se naučili veliko novega ob tem pa ugotovili, da lahko okraske pripravimo sami.

Brali in ustvarjali smo lutke, povezane z zimo in božičem, naredili smo si svoje okraske iz slanega testa, jih pobarvali ter za njih izdelali še darilno vrečico.

Na kuharskih delavnicah je dišalo po različnih piškotih, medenjakih, jabolčni marmeladi in piti, naše spretne dlani pa so se trudile oblikovati čim lepše čokoladne kroglice. Pri tem nismo pozabili niti na naše zdravje, saj smo uporabili polnozrnato moko in iz nje naredili piškote ter  pirine polnozrnate krekerje.

Na delavnicah Igraj se z mano smo se igrali različne igre. Najbolj nas je pritegnila igra Tic tac bum, saj je bomba grozila, da bo povzročila eksplozijo v naših rokah. S pomočjo igre spomin smo se učili novih angleških besed. Izdelali smo si svoje pisane vrtavke in tekmovali, katera se najdlje vrti in katera ima ob vrtenju najlepše vzorce. Nastal pa je tudi božični bingo.

Pazili smo tudi, da se ne piknemo in veselo šivali. Izšili smo veliko voščilnic in sešili okraske za smrečico. Nastale so različne smrečice, pisane zvezdice, jelenčki in čisto pravi zvončki. Tudi pri kvačkanju so nastajali izdelki za zimo in okrasitev doma. Kvačkali smo trake za ušesa, šale pa ljubke mucke in smrečice. Volno pa smo uporabili tudi za izdelavo zapestnic in okrasnih kapic. Seveda pa nismo pozabili niti na ustvarjanje, saj smo izdelali smrečice iz odpadnih revij, snežake in okraske v obliki diamanta ter voščilnice.

Pri računalništvu smo izdelovali Power Point predstavitve, v katerih smo uporabili možnosti, ki jih program ponuja in se jih naučili tudi predstaviti. Začeli smo tudi z učenjem slepega desetprstnega tipkanja.

Vrtičkarji smo se posvetili skrbi za ptice. Nastale so pisane ptičje hranilnice iz odpadnih plastenk in ptičje pogače, ki bodo poskrbele, da ptički ne bodo lačni.

Ozrli smo se v nebo in se na Oreo piškotih učili o luninih menah, iz slanega testa naredili naše osončje in ga pobarvali ter zabijali žeblje, da smo dobili okvir zvezdice, skozi katero smo prepletli volno.

Ob sobotnih dopoldnevih in v času novoletnih počitnic nismo lenarili. Dvakrat smo se razgibali na drsališču v Parku pod tisočerimi zvezdami na Kidričevem.

Pomagali smo pri zbiranju rabljenih iger, igrač in knjig ter s tem razveseli mnogo otrok.

no images were found

 

Related Images:

Dostopnost