Select Page

Pripravljali smo se na poletje in poletno vročino, zato smo si izdelali pahljače. Gubali smo ladjice ter izdelali 3D pikapolonice za srečo. Iz odpadnih plastenk so nastali hranilniki v obliki letala in robotki iz folije. Za konec šolskega leta smo izdelali okvir za sliko, na katerega bomo prilepili svojo najljubšo fotografijo.
Preizkušali smo se v branju in v reševanju ugank. Z zanimanjem smo prebirali Guinnessovo knjigo rekordov, preučevali žabice in si svoje migetajoče izdelali. Spoznali smo življenje male plastične vrečke in kužka Šapka ter se preizkusili v branju na prostem.
Zanimivih iger na prostem ni manjkalo. Risali smo s kredami in si z njihovo pomočjo ustvarili razne igre, kot so: tri v vrsto, ristanc in zadevanje kroga. V vročih dneh smo zmešali tekočino za mehurčke in jih močno pihali. Izdelali smo si svoj taumatrop in igro križec krožec, ki je nastala iz blaga in zamaškov.
Vrtičkarji smo imeli polne roke dela na šolskem vrtu. Posejali smo redkvico, korenček, solato in posadili paradižnik ter dodobra spoznali te rastline z izdelavo plakatov o njih. Da ne bi bile naše rastline preveč osamljene, jim na vrtu delajo družbo živali, ki smo jih naslikali na kamenčke. Poskrbeli smo, da nismo bili žejni, zato smo si pripravili sirup iz bezga, mete in melise. Za naše zdravje in želodčke smo poskrbeli s sadnimi nabodali. Na kvizu o zdravilnih rastlinah smo pokazali poznavanje rastlin.
Postali smo že pravi kuharski mojstri, saj smo se lotili izdelave domačih širokih rezancev ter pripravili odlično špinačno lazanjo. Posladkali smo se z rulado z nadevom iz marmelade, kisle smetane in dodatkom banane. Zelo slastni so bili kvašeni rogljički s čokoladnim nadevom.
Z veseljem smo šivali na šivalni stroj ter si tako sešili gumice za lase. Nismo pozabili na naše ročice, ki so še vedno pridno vrtele šivanko ter ustvarjale rožice, metuljčke in smeškote. Sešili smo si torbice z motivom zajčka in lisičke. Z medsebojnim sodelovanjem nam je uspelo skvačkati pisano hobotnico in rožice.
Mladi astronomi so raziskovali ozvezdja in na to temo izdelali pico. Veliko smo se naučili ob ogledu dokumentarnega filma 100 največjih odkritij.
Na računalnikih delavnicah smo se naučili veliko novega. Sodelavka z Ljudske univerze Slovenska Bistrica nam je predstavila spletni program Prezi, ki ga s pridom uporabljamo pri izdelavi dinamičnih predstavitev. S programom Windows Movie Maker smo ustvarili kratke filme o Sloveniji, v katerih smo predstavili znamenitosti Slovenije v besedi in sliki. Izdelali smo si načrt poti in iskali knjižno gradivo preko Cobissa.

Poletne počitnice so tik pred vrati, tudi med njimi bomo počeli marsikaj, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Related Images:

Dostopnost