Select Page

V projektu Popestrimo šolo smo mesec november in december namenili pripravam na prihajajoče praznike, zato smo se lotili izdelave različnih okraskov za okrasitev in popestritev naših domov. Nastale so različne voščilnice, okraski, origami smrečice. Za zabavo smo poskrbeli z izdelavo glasbenega instrumenta. Starejši učenci so se lotili adventne namizne dekoracije iz lupin pistacije in magnetov v obliki sove iz das mase. Nastale so tudi unikatne darilne škatlice, ki bodo služile za nakit ali podobne malenkosti. Iz odpadnih revij so nastale še zanimive stoječe smrečice.
Prebirali smo različne knjige. Zanimale so nas živali, še posebej pande, ki smo jih spoznali s pomočjo knjige Mali panda Šu ter spoznali polža, ki je kupoval novo hišico. V decembru so sledile pravljice z božično tematiko.  Po branju smo se lotili ustvarjanja naših knjižnih junakov. Tako so nastale pande, gugajoči polžki, ježki, jelenčki in darilca.
Igrali smo različne družabne igre. Razgibali smo se z igro Človek, gibaj se, ki smo jo ustvarili. Iz filca smo si izdelali mošnjiček za igro križec in krožec ter jo nato z njo razgibali še svoje možgančke. Učili smo se premagovati poraze, zmagovati, sodelovati in vztrajati. Spoznali smo veliko novih zanimivih iger kot je amnograf ter preizkusili srečo v božičnem bingu.
Naše brbončice smo razvajali z različnimi prigrizki in piškoti, ki so jih pripravile naše spretne roke. Nastale so različne slane palčke in krekerji iz polnozrnate pirine moke. Preizkusili smo se v peki kukijev s koruznimi kosmiči in lešniki ter čokoladnih piškotov. Za čarobne praznike smo pripravili Nutelline piškotne smrečice ter Jaffa kroglice in čokoladne bonbone, ki smo jih dekorirali ter nato zavili v darilca.
Vrtičkarji smo na različne načine spoznavali zdravilno rastlino ognjič ter iz nje pripravili ognjičevo kremo. Lotili smo se izdelave naravnega mazila za ustnice – label. Spoznavali smo različno zelenjavo, še posebej veliko novega smo se naučili o cvetači. Iz delov plastenk smo ustvarili lončke v obliki jelenčka in vanje posejali božično žito.
Že novembra smo pričeli s šivanjem voščilnic z različnimi božičnimi motivi. Nastale so voščilnice, na katere smo izšili zvezdice, smrečice, snežinke, zvezdne utrinke. Nato smo se posvetili še šivanju božičnih okraskov, s katerimi bomo okrasili naše domove.
Z pomočjo računalniškega programa Slikar smo izdelali božične voščilnice, iskali in oblikovali slike ter pričeli s spoznavanjem programa Power Point.

Related Images:

Dostopnost