Select Page


Že v začetku novembra smo začeli s pripravami na prihajajoče praznike. Trudili smo se izdelati čim več različnih okraskov, ki bodo krasili naše domove. Nastale so zapestnice iz kosmatenih žičk. Iz volne smo izdelali kapice in venčke, iz folije so nastale praznično okrašene smrečice. Okraske za smrečico smo izdelali iz slanega testa. V pričakovanju božiča pa smo si izdelali Božička iz papirnatega krožnika. Starejši učenci so se lotili izdelave Božičkovega škornja, snežnih krogel ter izdelali bleščičaste okraske iz palčk.
Prebirali smo različne knjige, od poučnih do božičnih. Skozi branje poučne slikanice s Komerkoli pa ne smem, smo se naučili, zakaj otroci ne smejo iti s komerkoli. Z različnimi igrami smo bogatili naš besedni zaklad ter reševali uganke. Izdelali smo veliko različnih snežink, potem ko smo prebrali pravljico Snežinke z napako ter izdelali 3d jelenčka, ki smo ga poustvarili po branju knjige Severni jelenček.
Igrali smo različne družabne igre, med katerimi nas je najbolj pritegnila igra Tic tac bum. Konstruirali smo stolpe iz lesenih kock, preizkušali njihove lastnosti ter svoje sposobnosti in domišljijo. Izdelali smo si pisane vrtavke ter se preizkušali v njihovem vrtenju. Pri igranju različnih socialnih iger, smo se urili v sodelovanju, komunikaciji in strpnosti. Spoznali smo veliko novih zanimivih iger kot je amnograf ter preizkusili srečo v božičnem bingu.
Iz kuhinje je omamno dišalo po piškotih. Za zdravo sladkanje smo poskrbeli s piškoti iz polnozrnate pirine moke. Spekli smo krhke medenjake, ki smo jih okrasili s sladkornim prelivom in čokolado. Všeč nam je bil okus razpokančkov, ki smo jih pripravili brez moke.
Da bi v tem letnem času naša telesa oskrbeli  z vitamini, smo si vrtičkarji pripravili sadno-zelenjavni smuti. Šolo smo polepšali z novo poslikanimi lončki, v katere smo presadili rože. Za razpokane ustnice smo si izdelali naravno labelo ter si pripravili sadje v čokoladi.
Na delavnicah šivanja smo imeli polne roke dela. Najprej smo se lotili šivanja voščilnic z različnimi vzorci, da bomo svoje bližnje lahko presenetili z unikatnimi voščilnicami. Nastale so smrečice, zvezdice, zvezde repatice, snežinke … Sešili smo tudi različne okraske za smrečico.
Začeli smo s spoznavanjem Power Pointa, kjer so začele nastajati prve projekcije in predstavitve na temo živali.

Related Images:

Dostopnost