Select Page

V novem šolskem letu se znova družimo na delavnicah v okviru projekta Popestrimo šolo. V septembru smo spoznavali sebe in drug drugega. Nastala je knjiga Vse o meni, v katero so učenci narisali ali napisali, kaj radi počnejo. Pripravljati smo se začeli na jesen, zato smo izdelovali pisane sovice ter različne ježke, takšne iz slanega testa, papirja in volne. Vsi so bili zelo bodičasti.
Igrali smo se različne igre v razredu in na prostem. V ospredju so bile spoznavne igre in igre naših babic. Pritegnil nas je unikatni zvočni spomin. Sami smo si izdelali svoj spomin ter se preizkusili v igri z njim. Bili smo konstruktorji, saj smo si izdelali avto na veter, nato pa tekmovali čigav bo najhitrejši. Pred nočjo čarovnic smo s pomočjo igre narisali izvirne buče.
Brali smo različne knjige. Nasmejali smo se vsebini knjige z naslovom V naši šoli je kača. Levček Leo, kralj ljubezni, nam je pokazal, kako biti zvest sam sebi in pomagati drugim. Pregovor «kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima« smo spoznali skozi pravljico Lešnik je moj. Zabaval nas je navihan Mišopir, ki se je želel naučiti leteti. Vse naše junake smo nato poustvarili.
V kuhinji smo spoznali vsa pravila, pregledali vse elemente, se naučili tehtati, pospraviti in pomiti za sabo. Lotili smo se sladice v kozarcu, izdelali smo okusne in zdrave namaze ter skuhali slastno marmelado iz grozdja. Ločiti rumenjak in beljak je poslalo prav enostavno, ko smo se lotili priprave testa za rolado. Z zanimanjem smo se lotili tudi izdelave kvašenega testa, iz katerega so nastale mini pice z različnimi nadevi. Z novim kuharskim znanjem že pridno razveseljujemo naše domače.
Vrtičkarji smo se lotili urejanja šolske gredice ter z nje pobrali zadnje plodove paradižnika. Nasadili smo sadike zimske solate in česen. Nabrali smo meliso in kamilico ter ju posušili. To smo storili tudi z jabolki. Naučili smo se izpraskati semena bučk, kumar, paprike in redkvice in jih posušili ter zanje izdelali dekorativne papirnate vrečice. Pripravili smo okusen grozdni čaj iz domačega rdečega grozdja. Za našo sprostitev so nastale naravne kopalne kroglice.
Deli računalnika in ostala oprema, so nam zdaj dobro znani, saj smo si jih ogledali kar od znotraj. Preko spletnih nalog smo pomagali sestaviti nov računalnik in vse njegove dele postaviti na pravo mesto. Spoznali smo vse tipke na tipkovnici in se urili v njihovi uporabi, se urili v rokovanju z miško ter se naučili obdelati sliko v programu Word.
Lotili smo se tudi šivanja. Spoznali smo pripomočke potrebne za šivanje, napeljali sukanec skozi šivankino uho ter se z navdušenjem lotili prvih vbodov. Ko smo se naučili osnovnega šiva, smo se lotili naših prvih izdelkov. Sešili smo sovice.
Pridno šivajo tudi starejši učenci. Sešili so napise s svojim imenom ter ustvarjali lončke in okraske za pisala.

 

Related Images:

Dostopnost