Select Page

Na področnem tekmovanju v atletiki za mlajše in starejše učence in učenke, ki je potekalo v torek, 29. maja 2018 na stadionu na Ptuju so naši učenci presegli vsa naša že tako visoka pričakovanja. Tekmovanja se je udeležilo 35 učencev naše šole, ki so še izboljšali že tako odlične rezultate iz medobčinskega tekmovanja in osvojili kar 13 medalj.

Učenci so skupno osvojili 6 zlatih medalj, 2 srebrni in 5 bronastih. Ob tem so dekleta zopet izboljšala svoj rekord v teku na 4 x 100 m na 53,08 sekunde. V štafeti so tekle Lana Murko, Alyssa Lamut, Tina Gojčič in Sara Ljubša. S tem rezultatom so napovedale boj za medaljo tudi na državnem prvenstvu. Žan Jevšenak pa je izenačil šolski rekord v skoku v višino, ki znaša 165 centimetrov.

Prvo mesto in naslov področnega zmagovalca so dosegli: Ema Doberšek (skok v daljino – ml. učenke), Tina Gojčič (tek na 60 m – ml. učenke), Sara Ljubša (tek na 300 m – st. učenke), Alyssa Lamut (met žvižgača – st. učenke), Tin Leskovec (suvanje krogle – st. učenci) in štafeta 4 x 100 m (st. učenke). Drugo mesta so osvojili Jan Falež (tek na 60 m – st. učenci) in štafeta 4 x 100 m (st. učenci – 2. ekipa). Tretja mesta pa so dosegli Vita Robar (skok v višino – ml. učenke), Lana Murko (skok v daljino – st. učenke), Ana Fluher (tek na 1000 m – st. učenke), Žan Jevšenak (skok v višino – st. učenci) in štafeta 4 x 100 m (st. učenci – 1. ekipa).

Tudi vsi ostali  naši učenci so dosegli svoje najboljše rezultate in več kot odlično zastopali našo šolo. Zagotovo učenci še niso rekli zadnje besede in se bodo nekateri borili za odličja tudi na državnem tekmovanju, ki bo 6. junija v Žalcu. Vse rezultate si lahko pogledate na spletni povezavi:

http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3430&tip=E

Vsem učencem še enkrat izrekamo čestitke za dosežene rezultate in želimo obilo sreče na državnem tekmovanju.

Učitelji ŠPO

Related Images:

Dostopnost