Select Page

 

V decembrski predpraznični čas smo skupaj zakorakali na naši prireditvi z naslovom Zvezdni prah, katera je potekala na podružnični šoli Zg. Polskava v četrtek, 8.12.2022. Tako, kot zvezdni prah sčasoma ustvari druge zvezde in nove planete, so prav malenkosti in majhne pozornosti tiste, ki ustvarjajo bogastvo življenja. Ta misel je bila rdeča nit proslave in je povezovala povezanost med ljudmi, spoznavanje tistega, kar nam je pomembno, naše tradicije, naših običajev, domovine. Poudarili smo pomen družine in se spomnili trenutkov, ki so nam z našimi bližnjimi dragoceni in nam dajejo smisel. Spomnili smo se vseh tradicij, katere so pripomogle k našemu dojemanju sveta in še danes živijo v pesmih in pravljicah, ki so nam jih pripovedovali naši starši in stari starši. V prazničnem decembru, ki je pred nami, se je potrebno zavedati vseh vplivov preteklosti, sedanjosti in vseh tistih v prihodnosti, ki nas čaka. Potrebno se je zavedati pomena družine, kajti družina je tam, kjer se življenje začne in ljubezen nikoli ne konča. Vse našteto je v svojem govoru povzela gospa ravnateljica Danica Veber in nas ponovno spomnila na vse vrednote, ki nam dajejo smisel. Z besedami je povzela šolsko leto od septembra naprej ter predstavila številne uspehe in dosežke naših učencev. Zaželela nam je veliko mirnih in prijetnih trenutkov. 

Prireditev se je zaključila z obiskom stojnic, ki so ju pripravili naši šestošolci v okviru projekta Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti. Na stojnicah so se učenci predstavili z domačo marmelado, katero so pripravili sami ter s številnimi sladkimi dobrotami, katere so pripravili ob pomoči staršev. Dobrodelni prispevki, ki so bili zbrani, so namenjeni v šolski sklad.

V tem decembrskem času se ustavimo,  vdihnimo, poglejmo vse, ki so nam ljubi in vzemimo si čas za njih. Naj v tem času hiše dišijo po piškotih, dobrotah, ljubezni, pesmi, smehu in veselju.

 

Related Images:

Dostopnost