Select Page

Evropski dan jezikov – 26. september

Učenci 7. b razreda so se udeležili dveh eTwinning projektov: Short videos in English to introduce ourselves and wish everyone a happy European Day of Languages in Vive le European Day of Languages. Oba projekta sta bila povezana s praznovanjem evropskega dneva jezikov, ki je bil 26. septembra.

V prvem projektu je sodelovalo 18 skupin iz 15 evropskih držav. Skupine so pripravile video predstavitve, v kateri so se predstavile in povedale nekaj o jezikih, ki se govorijo v državi. Najbolj zanimivi so bili posnetki, kjer so se učenci predstavljali dvojezično. Tudi naši učenci so se predstavili tako.

V drugem projektu je sodelovalo 16 skupin iz 10 držav. Pri tem projektu je šlo za izmenjavo razglednic, kjer so učenci napisali sporočilo v svojem in angleškem jeziku ter izrekli čestitke za dan jezikov. Naši učenci so razglednice izdelali sami. Prejete razglednice so razstavljene v avli šole na Spodnji Polskavi.

Evropski-dan-jezikov

Projektu ob evropskem dnevu jezikov so se pridružili tudi učenci 5.a in 7.a ter se predstavili ostalim učencem v avli šole na Spodnji Polskavi. Petošolci so se naučili šteti do 10 v petih jezikih (slovenščini, hrvaščini, italijanščini, španščini, angleščini in nemščini) in peti ter deklamirati v angleščini in nemščini. Sedmošolci so izdelali evropske zastave in se naučili pozdravljati v različnih evropskih jezikih.

Mentorici Vida Bombek in Irena Krajnc

Related Images:

Dostopnost