Select Page

Spodnja Polskava, 2. december 2023

Sobotni večer je bil v znamenju glasbe, dobrosrčnosti in povezanosti, saj je naša šola priredila čaroben koncert pevskih zborov. V do zadnjega kotička polni telovadnici matične šole se je ob 17. uri začel dogodek, ki je nosil naslov “S toplimi dlanmi v praznične dni” in je bil poln pesmi in melodij, ki so ogrele srca vseh prisotnih.

Zbrani starši, učenci in lokalna skupnost so bili priča izjemnim glasbenim nastopom združenih pevskih zborov vseh treh šol (Spodnja Polskava, Zgornja Polskava in Pragersko), ki so ustvarili vzdušje pravega decembrskega čarobnega časa. Raznoliki repertoar je zajemal tako tradicionalne praznične pesmi kot tudi sodobne priredbe, kar je pritegnilo pozornost občinstva vseh starosti. Poleg otroških in mladinskih pevskih zborov sta nastopila tudi združeni pevski zbor prvošolcev ter mešani pevski zbor delavcev šole. Glasbeni talenti so navdušili prisotne, ki so nastope večkrat nagradili z bučnim aplavzom.

Dogodek ni bil le glasbeni spektakel, temveč tudi priložnost za krepitev medsebojnih vezi v šolski skupnosti. Pred samim koncertom, že od 15. ure dalje, se je odvijal dobrodelni bazar, kjer so učenci ponujali svoje izdelke. Izdelki, ki so jih ustvarili sami, so odsevali praznično vzdušje in sledili načelom ekološke šole. Raznovrstnost izdelkov je zajemala vse od ročno izdelanih voščilnic do okolju prijaznih dekoracij, ki so izžarevale domišljijo in ustvarjalnost učencev. Sredstva, zbrana na dobrodelnem bazarju, bodo namenjena šolskemu skladu in pevskemu zboru ter nudila pomoč družinam v stiski.

Ravnateljica šole je izrazila hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka, in poudarila pomen združevanja in sodelovanja v dobrodelnem duhu.

Nepozaben decembrski večer je tako poskrbel za odmik od vsakodnevnega vrveža in postal simbol enotnosti, ljubezni do glasbe ter solidarnosti v lokalni skupnosti.

 

Related Images:

Dostopnost