Select Page

V petek, 22. decembra 2023, smo se učenci 5.a, 5.b in 5.c razreda odpravili na kulturni dan v Ljubljano. Zjutraj ob 9. uri smo prispeli v središče prestolnice, kjer sta nas pričakali prijazni vodički iz CŠOD. S svojim živahnim pripovedovanjem sta predstavili zgodovinske dogodke, ki so zaznamovali to območje. Nadaljevali smo pot proti Državnemu zboru, Predsedniški palači ter drugim kulturnim ustanovam.

Posebno pozornost smo namenili tudi življenju na treh trgih srednjeveške Ljubljane, kjer smo se seznanili s pestro zgodovino tega območja. Obiskali smo Mestno hišo, kjer smo se spoznali z mestnimi običaji ter živilsko tržnico, kjer smo uživali v raznoliki ponudbi lokalnih pridelkov.

Očarani smo bili nad arhitekturo mostov čez reko Ljubljanico ter živahnostjo Prešernovega trga. Naši vodički sta nam podali zanimive informacije o pomenu teh mestnih simbolov in kako so vplivali na razvoj Ljubljane skozi čas.

Dan je minil v prijetnem vzdušju, polnem radovednosti in novih spoznanj. Zahvaljujoč CŠOD smo Ljubljano doživeli na poseben način, spoznali smo njeno zgodovino in kulturno dediščino ter s tem bogatili svoje znanje. Kulturni dan v Ljubljani bo nedvomno ostal zapisan v naših spominih kot nepozabno doživetje.

 

Related Images:

Dostopnost