Select Page
 
Začetek šolskega leta je tudi čas, ko se učenci že preizkusijo v svojem bogatem in vsestranskem znanju v tekmovanju malih sivih celic. Najprej je potekalo šolsko tekmovanje, v katerem so se na Spodnji Polskavi najbolje odrezali Vid Kraner Marčič in Hugo Gorišek med devetošolci, Pia Pernat in Luka Rečnik med osmošolci ter Jakob Brdnik in Jakob Ivančič Premzl med sedmošolci, na Pragerskem pa devetošolki Mina Mija Rokavec in Tina Naima Ogrinc, osmošolca Tim Klaneček in Taja Benkič ter sedmošolca Tonka Soršak in Matic Pauman.
 
Pisnega dela predtekmovanja sta se udeležili dve ekipi na matični šoli in dve na podružnici Pragersko, čeprav v malce drugačni sestavi, ker je nekaj učencev na dan tekmovanja manjkalo.
 
Najboljši dosežek in s tem tudi uvrstitev v ustni del predtekmovanja so dosegli Vid, Pia in Jakob B., ki so se kot šestouvrščeni v medsebojnem dvoboju soočili s tretjeuvrščeno ekipo, kar pa pomeni, da so naši učenci imeli nekaj zaostanka, saj se iz pisnega dela predtekmovanja prenesejo točke v ustni del. Izhodiščni položaj naših učencev so bile tako 3 točke, nasprotna ekipe iz OŠ Breg pa jih je imela 6.
 
V napetem dvoboju, v katerem so morali tekmovalci izkazati znanje na štirih različnih področjih, v poznavanju znanih slikarjev, evropskih dreves, namiznih iger in slovenskih naravnih znamenitostih, je naša ekipa ZMAGALA. To pomeni, da so se uvrstili na televizijsko snemanje oddaje Male sive celice.
 
Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, tudi ekipam, ki se v ustni del niso uvrstile, saj so vse dosegle odlične rezultate.
Še posebej pa smo ponosni na naše junake, ki se niso predali in rezultat obrnili v sebi v prid.
O nadaljnjem poteku tekmovanja vas bomo obvestili, da boste lahko stiskali pesti.
 
Mentorici Zdenka Felicijan in Bojana Marin
 
 
 
 
 

Related Images:

Dostopnost