Select Page

Sp. Polskava, 10.3.2022

»Običajno ljudje pišejo samo sončne spomine na svoja šolska leta in mladost. Tudi jaz bi se rada spominjala le na tiste osrečujoče trenutke svojega življenja in pozabila na vojno, ki je uničila kulturo in človečnost ter izmaličila duševnost mnogim ljudem. Otrokom pa je zapustila neizbrisen pečat preganjanja, prikrajšanosti in težkih časov. Želela bi si samo dolgi mir, vračanje v kraljestvo tistih otroških spominov, ki so me osrečevali in mi dali razumeti, da je življenje vredno živeti, da je sožitje pomembnejše od sovraštva, da je mir plemenitejši od vojne, da je ljubezen najmočnejša sila nad vsemi silami sveta.«

(misel primorske pesnice Tatjane Malec)

Dragi učenci, starši in zaposleni.

Z ozirom na trenutno dogajanje v Ukrajini in s tem povezanimi stiskami, ki pestijo ljudi, udeležene v neposrednem dogajanju, smo se odločili da se priključimo humanitarni akciji Rdečega križa Slovenije.

Trenutno Rdeči križ organizira zbiranje materiala, ki ga najbolj primanjkuje, to je higienskega materiala, materiala za prvo pomoč ter pitne vode in prehranskih izdelkov (otroška hrana ali hrana za otroke, testenine, riž, konzervirana hrana, oreščki, … – izdelki naj imajo datum vsaj pol leta pred iztekom roka).

Materialna pomoč bo namenjena tudi beguncem, ki bodo prišli v Slovenijo, del te pa bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje dostavila na zbirne lokacije, ki jih je s sosednjimi državami Ukrajine že uskladila Evropska komisija.

Zbiralna akcija bo trajala od 14.3. – 18.3.2022.  Vsi, ki se boste odločili pomagati, lahko svoje prispevke oddate v za to pripravljene škatle v avli šole.

V petek,  18.3.2022, bomo vse zbrano dostavili na Območno enoto Rdečega križa v Slovensko Bistrico.

Iskrena hvala vsem, ki se boste odzvali akciji.

Šolska skupnost                                                                                         Ravnateljica

                                                                                                                    Danica Veber, spec.

Okrožnica – humanitarna akcija RK za Ukrajino (.pdf)

Related Images:

Dostopnost