Select Page

PRIJAZNO POVABLJENI NA

Teden knjige v šolski knjižnici

OD 17. 4. DO 21. 4. 2023

Mesec april je mesec knjige, saj v tem pomladnem mesecu obeležujemo kar dva posebna dneva posvečena knjigi oziroma branju.

V začetku meseca, natančneje 2. aprila vsako leto obeležujemo svetovni dan mladinske književnosti. Zakaj prav ta dan? Ker se je takrat rodil danski pisatelj in pesnik Hans Christian Andersen. 23. aprila pa praznujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic. V počastitev obeh ‘knjižnih praznikov’ bodo v prihajajočem tednu v šolski knjižnici potekale različne aktivnosti.

 

IZMENJEVALNICA KNJIG – »MENJAJ BRANJE IN SANJE«

Če imaš doma knjigo, ki je ne potrebuješ več, ti je v napoto, se na njej nabira le prah in je še lepo ohranjena (ni strgana, počečkana) jo lahko vse do četrtka 20. 4. 2023 oddaš v šolski knjižnici ali določenim učiteljicam (katerim, preberi na plakatu). V dar boš prejel/a knjižno kazalko, ki bo tvoja vstopnica na izmenjevalnico knjig v petek, 21.4.2023, kjer si boš lahko izbral/a drugo knjigo.

LOV NA KNJIŽNI ZAKLAD

Pridi v knjižnico, saj te čaka prava knjižna pustolovščina. Lov na knjižni zaklad! Čakajo te uganke in detektivske naloge, ki te bodo pripeljale do skritega gesla. Gesla, ki ti lahko prinese lepo nagrado!

POVEJ MI KAJ BEREŠ.. IN BRAL/A BOM TUDI JAZ

Obišči knjižnico, poišči pano in na prazen listič zapiši naslov knjige, ki jo bereš ali si jo bral/a pred kratkim. Listič nalepi na pripravljen pano. Morda pa bo tvoja (prebrana) knjiga nekomu predlog za naslednjo knjigo, ki jo bo prebral/a.

NAPIŠI-MO PRAVLJICO Z ROKO

V času Tedna knjige bomo v šolski knjižnici s skupnimi močmi spisali pravljico. Z roko! Pripravljen bo velik list papirja, na katerem bo zapisan le naslov pravljice. Zgodbo pa boste spisali oz. prepisali vi, obiskovalci knjižnice. Vsak, ki bo v prihajajočem tednu obiskal šolsko knjižnico bo lahko z roko napisal oz. dodal eno poved v celotni pravljici.

 

IZDELAJ SI KNJIŽNO KAZALKO

V knjižnici bo pripravljen ustvarjalni kotiček, kjer si boš lahko izdelal/a čisto svojo knjižno kazalko.

 

Related Images:

Dostopnost