Select Page

Društvo Radi pišemo z roko vsako leto skupaj z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje in Zavodom za šolstvo RS organizira Teden pisanja z roko, v okviru katerega splošno ter strokovno javnost opozarjajo na številne dobrobiti pisanja z roko v primerjavi s tipkanjem na tipkovnico.

Projektu smo se na naši šoli pridružili tudi letošnjo šolsko leto. Osrednja tema letošnjega projekta je bila »Zapis časa o nas«. Osredotočeni smo bili na spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali, da se danes take prepoznavamo in opisujemo. Tema je bila široka in dopuščala nam je možnosti za ustvarjanje. Med 22. in 26. januarjem 2024 smo izvedli različne dejavnosti, namenjenih pisanju z roko. Letošnjo leto smo imeli možnost, da izbiramo med dvema mislima, in sicer čarobnost življenja so dragoceni spomini in nihče ni popoln – zato imajo svinčniki radirke.

Učitelji in učenci smo na lističe napisali misel, ki nam je bila najbolj všeč in smo jih tudi razstavili.

V torek, 30. 1. 2024, smo izvedli tekmovanje iz lepopisja Ingoličevo pero. Sodelovalo je kar 126 učencev od 3. do 9. razreda. Vsi učenci so prepisovali odlomke iz različnih izbranih Ingoličevih del. Uporabljali so lahko nalivna peresa, dovoljen je bil tudi črtalnik. Strokovna komisija učiteljic je ovrednotila izdelke, in sicer izgled, inicialko, obliko zapisa, uporabo pisanih črk in pravopis.

Vsi učenci so se zelo potrudili in jim čestitamo.

 

Related Images:

Dostopnost