Select Page

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Utrinki iz delavnic – december

V mesecu decembru pa smo bili že dodobra navajeni dela v okviru programa Popestrimo šolo in smo lahko, po začetnem spoznavanju, začeli z že bolj zahtevnim delom.

S šivalnim krožkom smo se urili izvedbi različnih šivov in izdelali peresnice oz. torbice in svoje pošastke oz. plišaste igrače.

Pri ustvarjalnih delavnicah smo po navodilih sami zamesili slano testo in iz njega oblikovali kipce v obliki jaslic za pod domače smrečice. Izdelali smo tudi smrečice, s pomočjo zavezovanja trakov na paličice. Z malo večjimi učenkami smo se lotili spoznavanja suhega polstenja in izdelale broške.

Učenci računalniških delavnic so se urili v Power Point programu in se naučili uporabljati vse možnosti, ki nam jih program nudi. Svoje predstavitve smo se naučili tudi primerno predstaviti.

Pri angleških uricah smo spoznali barve s pomočjo pesmi, risanja in didaktičnih pripomočkov.  Prebrali smo zgodbo o dečku Sam-u, ki je prvič prestopil prag šole in ob tem spoznavali novo besedišče, ki se navezuje na šolo.  Svoje znanje smo utrjevali z angleškim spominom in se naučili kar nekaj novih pesmi.

Pri astronomiji smo se podrobneje poglobili v naše osončje, spoznali planete našega osončja in vsakega posebej predstavili. Začeli smo izdelovati sončni sistem.

V okviru medobčinskega sodelovanja, smo s planinci odšli na nočni pohod.

Z učenci joge smo nadaljevali s spoznavanjem novih asan in ugotovili, da v položajih dosežemo že več.

Spoznali smo, da je tudi v soboto v šoli zabavno in lepo; izdelali smo venčke iz tršega papirja in si ogledali lutkovno predstavo Mojca Pokraculja.

Z bralnim krožkom spoznavamo vedno drugačna besedila in jim določamo značilnosti. V mesecu decembru smo si zapisali tudi recept za božično potičko in pisali pismo dobrim možem.  Urili smo tudi svoje sposobnosti pravilnega zapisovanja. Urimo pa tudi svoje veščine branja, saj tudi učenci del ure berejo vsem ostalim.

no images were found

Related Images:

Dostopnost