Select Page

V mesecu januarju in februarju so nastajali različni izdelki, ki so bili povezani z zimsko tematiko. Ustvarjali smo različne snežake in snežinke balerinke, da bi priklicali zimo. Za zaščito pred mrazom smo si okrasili kapo in rokavičke. Ob dnevu zaljubljencev smo izdelali srčkaste darilne vrečke, srčkaste pingvinčke ter srčkaste mucke iz das mase. Pred pustom smo ustvarjali različne maske.
Brali smo različne pravljice, se o njih pogovarjali in naučili veliko novega. S svojimi prigodami so nas razveseljevali snežaki, snežni in sitni medved, čarovnica Vilma in pingvini. Različne junake smo nato poustvarili.
Igrali smo se različne družabne igre, se razgibavali ter izdelovali svoje igrače. Nastal je taumatrop in lovilec žogic.
V kuhinji smo se lotili priprave slanih in sladkih jedi. Naučili smo se pripraviti zdravo kosilo. Nastala je špinačna lazanja in zelenjavne tortilje. Pripravili smo si domače sadne cmoke iz krompirjevega testa. Naše brbončice pa smo razvajali z rafaelo in čokoladnimi kroglicami. V pustnem času smo se lotili izdelave jogurtovih mišk, ki smo jih dekorirali z mandlji in čokolado.
Pri šivanju smo si sešili izvirne srčke, ki so bili odraz naše domišljije. Lotili smo se izdelave svoje igrače. Nastale so mucke in pingvinčki.
Vrtičkarji nismo počivali. Spoznavali smo zdravilna zelišča, se jih naučili prepoznati tudi z zavezanimi očmi ter na čajanki preizkušali različne čaje. Najbolj priljubljen je postal metin čaj. Pripravili smo ingverjeve bonbone, ki bodo lajšali težave pri bolečem grlu. Izdelali smo valentinove lončnice iz kosmatenih žičk.
Na računalniških delavnicah smo se urili v nastopanju, saj smo predstavljali Power Point predstavitve, ki smo jih vneto pripravljali.

Related Images:

Dostopnost