Select Page

Naše dejavnosti v projektu Popestrimo šolo so bile v mesecu januarju in februarju povezane z zimsko tematiko, slovenskim kulturnim praznikom, dnevom zaljubljencev in pustom. Nastale so kape z vzorčki in puhastimi cofki. Iz wc tulcev so nastali snežaki z naušniki in samorogi z zlatim rogom ter volneno barvasto grivo. Lotili smo se izdelave snežink, da bi priklicali prave snežinke, pa nam žal ni uspelo. Slovenski kulturni praznik smo obeležili z izdelavo slovenskih zastav na paličici in tako dokazali pripadnost svoji državi. Za naše najdražje smo ustvarili bleščeče srčke. Z različnimi maskami, ki smo jih izdelali, smo se pripravljali na pustne dogodivščine.
Ker je zimski čas zelo primeren za branje pravljic, smo jih z veseljem poslušali. Pravljica Malo drugačen pingvin nas je opozorila na sprejemanje drugačnosti. Pripravljenost pomagati smo spoznali pri branju pravljice Snežaki imajo najraje zimo, na potrpežljivost nas je opomnila pravljica Sneg. Preučevali smo življenje našega največjega pesnika Franceta Prešerna. V knjigi z naslovom Lisičja zgodba, smo spoznali zvito lisico Lenušo ter se naučili Kako je bila pregnana zima. Seveda smo komaj čakali, da smo naše junaki izdelali.
Veliko časa smo namenili različnim gibalnim igram. Ravnanja z denarjem smo se učili skozi igro Monopoly junior. Preizkusili smo se v različnih igrah z igralno kocko. Izdelovali smo si svoje igrače, in sicer avtomobil na veter in taumatrop. Na različne načine smo uporabili lesene kocke in se preizkusili v sestavljanju Gogix kock.
Iz neuporabnih volnenih rokavic smo si sešili različne pošasti. Nastajali so tudi različni srčki in medvedki. Sešili smo si tudi trenutno najbolj zaželene »scrunchie« gumice za lase in peresnice.
Sami smo si pripravili tri različne zdrave namaze, in sicer medeni, jajčni ter korenčkov namaz. Za učence najbolj zanimiva je bila izdelava sladkih mini pit z različnimi nadevi, saj so si nadev lahko sestavili po svoji želji.  Da bomo starše lahko presenetili s pripravo kosila, smo se naučili skuhati špagete in pripraviti omako iz mletega mesa. V pustnem času smo se lotili izdelave odličnih vanilijevih mišk.
Vrtičkarji smo spoznavali posušena zdravilna zelišča, ki smo jih tipali, vonjali in prepoznavali tudi z zavezanimi očmi. Skuhali smo različne čaje. Za krepitev našega zdravja v zimskih mesecih smo spoznali mikrozelenjavo in posejali krešo, izdelali zeliščne bonbone za lajšanje težav z vnetim grlom ter pripravili sadno solato z veliko vitamini.
Nadaljevali smo s pripravo predstavitev v programu Power Point. Nato smo si ogledali veliko različnih predstavitev učencev, ob katerih smo se veliko novega naučili. Lotili smo se tudi reševanja interaktivnih nalog ter spoznavanja zemljevidov s pomočjo Google Mapa.

Related Images:

Dostopnost