Select Page

Začenjamo nov teden popestritvenih dejavnosti na daljavo. Tokrat vam ponujam različne ideje za ustvarjanje, igro, branje, kuhanje, vrtnarjenje in spoznavanje računalnika.

USTVARJANJE
Ta teden boš pobrskal/a za odpadnimi wc rolicami, saj lahko iz njih izdelaš marsikaj zanimivega. Lahko se lotiš metuljčka, ki ga najdeš tukaj (METULJ IZDELAVA in METULJ MODEL). Ker pa v teh razmerah verjetno veliko uporabljaš tvoj telefon, ti ponujam dva predloga, kako si zanj izdelati stojalo (DRŽALO ZA TELEFON IZ 1 ROLICE in DRŽALO ZA TELEFON IZ 2 ROLIC).

IGRAJ SE Z MANO
Če se lahko igraš na domačem dvorišču in imaš na voljo kolebnico ali daljšo vrv, si lahko pogledaš različne IGRE S KOLEBNICO. Nekatere med njimi lahko izvajaš sam/a, za druge pa potrebuješ starša ali sorojenca. Nato pa lahko preizkusiš svojo detektivsko žilico v igri Ugani, kdo sem. Navodila najdeš tukaj (IGRA UGANI KDO SEM).

BEREM IN USTVARJAM
Ta teden si preberite pravljico ŽABJI KRALJ in nato izdelate svojega žabca. Navodila vas že čakajo tukaj (ŽABEC).

VSE SLADKO IN SLANO
Za sladko presenečenje vam ta teden predlagam Skutne rezine s hruškami po receptu Leaneen (SKUTNE REZINE S HRUŠKAMI). Za še lažje delo je pripravljen tudi video postopek priprave na https://www.youtube.com/watch?v=iZniiCEJkU8.

SPOZNAVAM RAČUNALNIK
Ker si verjetno tudi ti v teh časih veliko na spletu, te vabim, da si prebereš MOBILNI BONTON – ZLOŽENKA. Nato raziskuj vsebine o varni rabi interneta, kjer lahko preizkusiš svoje znanje (VARNOST NA SPLETU).

VRTIČKARJI
Dobro izkoristi sprehod med travniki, da si nabereš regratove cvetove in iz njih pripraviš REGRATOV MED, ki so ga pripravljale že naše babice. Tako pripravljenega lahko uporabljaš celo leto, še posebej pa bo dobrodošel v zimskih mesecih.

ŠIVANJE
Verjetno kdo od tvojih sorodnikov ali prijateljev praznuje rojstni dan. Za darilo v tem času je zelo primerna darilna kartica. Da pa bo vse skupaj bolj osebno, lahko zanjo sešiješ ovitek. Navodila za izdelavo v sliki in besedi najdete tukaj (OVITEK ZA DARILNO KARTICO).

Vesela bom vseh vaših vprašanj, idej in komaj čakam na slike izdelkov. Pišite mi na simona.turner@ingoliceva.si in ostanite zdravi.

Related Images:

Dostopnost