Select Page

 

Ker se žal ne moremo družiti na naših delavnicah, sem za vas pripravila nekaj dejavnosti, ki jih lahko preizkusite doma, sami ali skupaj z ostalimi družinskimi člani.

USTVARJANJE
Ta teden ne pozabite na vaše mame, ki v sredo, 25. marca, praznujejo materinski dan. Zelo bodo vesele, če boste zanje izdelali presenečenje. Presenetite jih lahko s tulipani. Navodila za izdelavo dobite tukaj (TULIPANI IZ PAPIRJA).
Če pa ne veš kam z odpadnimi nogavicami, se lahko lotiš izdelave gosenice iz nogavice (GOSENICA IZ ODSLUŽENE NOGAVICE).

IGRAJ SE Z MANO
Soigralca za igro poiščite pri starših ali bratcih in sestricah. Predlagam vam, da se tokrat lotite družabnih iger, ki jih že dolgo niste uporabljali. Verjetno se doma najde:

  • Človek ne jezi se (če ga nimate, tukaj najdete barvno in črno-belo predlogo, da si ga natisnete  (ČLOVEK NE JEZI SE), z malo truda, pa jo lahko ustvarite čisto sami. Na papir narišete igralno ploščo. Tudi figure ter kocko lahko naredite iz papirja ali plastelina ali uporabite majhne igračke kot igralne figure.
  • Enka
  • Monopoly

Če pa soigralca za igro nimate, se lahko sami preizkusite v sestavljanju sestavljank. Mogoče ti bodo zanimive tudi spletne sestavljanke, ki jih najdeš na https://www.onlinejigsawpuzzles.net/

BEREM IN USTVARJAM
Tokrat pravljico poslušaj na tem spletnem naslovu https://www.youtube.com/watch?v=GT-4a2Cn934. Samo zate bo kakšno ušpičil Peter Nos, ki je vsemu kos, ki jo delo slovenskega avtorja Leopolda Suhodolčana. Nato lahko svojo najljubšo zgodbico ilustriraš.

VSE SLADKO IN SLANO
Ostanite doma in izkoristite čas za sladke in slane podvige. Pazite pa, da preveč ne izpraznite domače shrambe in da na koncu za seboj pomijete posodo ter očistite kuhinjo. Preden začnete s pripravo, pa ne pozabite umiti rok!
Posladkate se lahko z enostavnim pecivom s sadjem (BISKVIT S SADJEM) ali pa se odločite za bolj zahteven podvig, in sicer peko domačega kruha (KRUH).

SPOZNAVAM RAČUNALNIK
Ker boste pri vašem šolskem delu veliko uporabljali računalnik, vam za popestritev predlagam, da se preizkusite pri risanju v programu Slikar, ki ga najdete na vašem računalniku. Narišite voščilnico za mamo ob materinskem dnevu in vanjo zapišite kakšno lepo misel. Starejši učenci pa se lahko preizkusite v ustvarjanju čisto svoje knjige. Navodila za izdelavo najdeš na spletnem naslovu https://www.storyjumper.com/sjeditor/edit/80498645/5e77696860ea1

VRTIČKARJI
Vreme ne bo najbolj primerno za delo na vrtu, zato vam predlagam, da poskrbite za svoje zdravje in se lotite priprave sadnih nabodal (SADNA NABODALA). Tako boste vašemu telesu priskrbeli pomembne vitamine. Bodite ustvarjalni!

ŠIVANJE
Za krepitev ročnih spretnosti boste potrebovali kanček vztrajnosti, šivanko, sukanec, škarje, gumb in nekaj pisanega blaga. Po navodilih sešijte rožico, ki jo lahko nato podarite ali si z njo okrasite lastno sponko, obroč za lase, torbico ali kaj podobnega. Oglejte si video na https://www.redtedart.com/sewing-for-beginners-easy-fabric-flowers/?cn-reloaded=1

Vesela bom vseh vaših vprašanj, idej in seveda slik izdelkov. Pišite mi na simona.turner@ingoliceva.si in ostanite zdravi.

Related Images:

Dostopnost