Select Page

Pozdravljeni, spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da je ZPM prijave za letovanje otrok pričel zbirati v ponedeljek, 15. maja 2023. Glavna letošnja novost je, da bo prijava možna samo s spletno prijavnico, preko spletne aplikacije, ki je objavljena na njihovi spletni strani in prijava na drug način ne bo več možna.

Povezava do prijavnice: https://zpm-mb.si/novice-dogodki/prijava-otrok-na-letovanje-na-dmz-pohorje-in-virc-porec-2023/

V aplikaciji bo za vsako občino posebej navedeno, katera dokazila mora starš priložiti, kam jih posreduje in kam mora izpisano prijavnico posredovati.

Po oddaji spletne prijave bodo starši iz aplikacije na svoj e-mail prejeli izpisano prijavnico v pdf obliki in jo bodo lahko posredovali na občino ali osnovno šolo v vaši občini skupaj z dokazili za obračun subvencioniranja.

Postopek je podoben kot prejšnja leta, samo da bo zdaj vnos direktno v aplikacijo in boste starši prejeli na e-mail izpisano prijavnico z vsemi vnesenimi podatki, v preteklih letih pa ste morali obrazec, ki je bil objavljen na spletni strani, natisniti, izpolniti in skeniranega poslati po e-mailu k nam, kopije pa na občino, šolo…

Za subvencionirano letovanje bo, glede na stalno bivališče otoka oz. družine:
– za določene občine potrebno v postopku izpolnjevanja prijavnice priložiti skenirano veljavno odločbo o otroškem dodatku,
– za določene občine pa bo potrebno prijavnico, ki se bo po zaključeni prijavi izpisala iz aplikacije, skupaj z odločbo o otroškem dodatku posredovati na občino ali osnovno šolo v občini stalnega bivališča.
Ob prijavi bo za vsako občino posebej navedeno, kako in kam se oddajo odločbe in če bo potrebno izpisano prijavnico še kam posredovati.

Da ne bo nepotrebnih zapletov ob začetku zbiranja prijav in izpolnjevanju prijavnice, starše prosimo, da si v tem tednu uredijo oz. pripravijo veljavne skenirane odločbe o otroškem dodatku, da jih bodo ob izpolnjevanju spletne prijavnice lahko priložili. Drugače subvencioniranje ne bo možno in se bo obračunala polna cena letovanja.

Napotitve otrok na zdravstveno letovanje so pri osebnih zdravnikih otrok že možne, zato naj starši ne čakajo na začetek sprejemanja prijav in lahko to uredijo že pred 15. majem. Zdravniki potrdila posredujejo na ZPM Maribor in niso vezana na postopek prijave otroka na letovanje, ki ga bodo starši opravili preko spletne aplikacije.

Za dodatna pojasnila o letovanjih pa se lahko obrnete na Referat za letovanja – po tel. in 02 229-94-53 (Jožica) in 02 229-69-14 (Marina) ali po e-pošti in letovanja@zpm-mb.si.

 

Lep pozdrav!

Šolska svetovalna služba:

Natalija Kozar, prof. soc. pedagogike

Related Images:

Dostopnost