Select Page

Naravoslovni dan Življenje v srednjem veku za 7. razrede dne 15.5.2017

Spoštovani učenci in starši.

Pred sedmošolci je naravoslovni dan na temo Življenje v srednjem veku, ki ga bomo izvedli v prostorih matične šole. Učenci boste spoznavali  značilnosti življenja v srednjeveškem mestu, na gradu ter značilnosti srednjeveške kulture, umetnosti in samostanov. Delali boste z viri, literaturo, avdiovizualnim gradivom in s svetovnim spletom. Pridobljene informacije boste oblikovali v povzetke, nato pa še poglobili z izdelovanjem risb, skic, izdelkov, z vživljanjem  v igri vlog, pri reševanju nalog v delovnem zvezku,…

Datum: ponedeljek , 15. maj 2017.

Prihod v šolo: 8.10 oziroma z rednimi  avtobusnimi prevozi.

7. C ima organiziran prevoz do matične šole, prihod v šolo na Pragerskem do 8.00.

Prehrana: malica za vse na matični šoli, kosila za 7. C na Pragerskem (če redni naročnik kosila ne bo imel, ga morate starši odjaviti vsaj en dan prej; če ga želite za ta dan naročiti, tudi to storite en dan prej – kakor je zapisano v pravilniku o šolski prehrani).

Odhod domov: ob 12.45 oziroma z rednimi šolskimi prevozi ob 13.00, 7. C na Pragersko okoli 13.00 (prevoz g. Čelan).

Pripomočki: šolski copati, učbenik, delovni zvezek in zvezek za zgodovino, literaturo o srednjem veku (vaše knjige), peresnica, škarje, lepilo, oblačila in nakit za igro vlog (kostumi za princeske, viteze, kralje, krone, ščite ali meče, majhno kmečko orodje… če slučajno imate doma).

Lepo pozdravljeni.

Vodja naravoslovnega dne: Suzana K. Sattler

Related Images:

Dostopnost