Select Page

Ko si oktober in november podata roke, si podata roke tudi praznika dan reformacije in dan spomina na mrtve. Vsako leto znova želimo na šoli poudariti pomen reformacije za razvoj slovenskega jezika, z lepimi mislimi in svečkami pa se spomnimo tistih, ki jih ni več med nami.

V petek, 28. 10. 2022, smo na vseh treh šolah obeležili ta dva državna praznika. Na matični šoli smo pripravili kulturno prireditev, kjer so med gledalci bili tudi člani zveze borcev. Pripravili smo bogat kulturni program.

Na podružnici Zgornja Polskava smo prihajajoče praznike obeležili s pomočjo radijske oddaje. Skupina učencev  je sodelovala tudi na komemoraciji v Gaju, kjer so se poklonili spominu padlim borcem.

Na podružnici Pragersko smo se na komemoraciji ob spomeniku padlih borcev poklonili vsem padlim v boju za svobodo in se spomnili vseh, ki smo jih imeli radi in so preminuli.

Člani vodstva šole so skupaj s predstavniki učencev in člani zveze borcev prižgali svečko v spomin pred obeležjem NOB pred našo matično šolo, grobove Antona Ingoliča ter učitelja Margarete Vodušek in Simona Pernata.

 

Related Images:

Dostopnost