Select Page

 

Za nami sta prva dva meseca novega šolskega leta, ki smo jih popestrili z delavnicami v okviru projekta Popestrimo šolo. Na ustvarjalnih delavnicah smo si izdelali različne šolske pripomočke, kot so lončki za pisala, okraski za svinčnike in mini beležke. Da si bomo zapomnili, kje smo ostali pri branju, nam bodo v pomoč izdelana knjižna kazala. Za jesensko dekoracijo smo si ustvarili 3d jabolka. Popestrili smo svoj izgled z izdelavo plastičnih zapestnic, ki smo jih napolnili z bleščicami. Pred nočjo čarovnic pa so nastali strašni duhci iz različnih materialov in pajkove mreže.
Igrali smo se različne spoznavne in socialne igre ter si izdelali svoj spomin in frisbi. Pred nočjo čarovnic smo se pomerili v igri, kjer smo narisali različne buče.
Pritegnila nas je vsebina različnih knjig. Spoznali smo različne učiteljice, nasmejala nas je kratkovidna žirafa, postavili smo se v kožo sramežljivega Staša, ki je imel govorni nastop in ga potem izvedli tudi mi. Ugotovili smo, kako je biti majhen kuža z imenom Gustav Veliki ter spoznali nagajivo pošast Mici. Na drugačnost nas je opozorila knjiga Buča zmagovalka.
Šolska gredica je že čakala, da se vrtičkarji vrnejo s počitnic, da so z nje populili plevel in jo pripravili na sajenje zimske solate in česna ter sejanje motovilca. Pripravili smo si naravne kopalne kroglice in jih dekorirali z zavijanjem v celofan. Lotili smo se priprave domačih semen, jih proučevali in primerjali ter primerno shranili za pomlad. Postali smo strokovnjaki za semenske vrečke, saj smo ugotovili, da na njih piše marsikaj zanimivega in pomembnega.
Začeli smo z osnovami kuhanja. Umivanje in rezanje sadja smo preizkusili pri izdelavi sadne kupe. Pri peki palačink smo se trudili z njihovim obračanjem v zraku, kar nam je dobro uspevalo. Pripravili smo vlečeno testo, ga nadevali in slastni jabolčni zavitek je bil pripravljen. Naučili smo se pripraviti še kvašeno testo, ki smo ga uporabili za izdelavo mini pic.
Zelo dobro smo spoznali dele računalnika in si jih tudi pobližje ogledali. S pomočjo poučne spletne didaktične igre smo dečku pomagali sestaviti računalnik. Preučili smo tipke na tipkovnici, nato pa se urili v uporabi črk, številk in znakov na njej.
Spretni prstki so se lotili šivanja. Začetki so bili kar zahtevni, saj so nitke s težavo prišle skozi šivankino uho. Zdaj pa smo postali že pravi mojstri, saj smo sešili že buče in strašljive duhce. Starejši in izkušenejši učenci so si sešili blazinico za igle in razne okraske za noč čarovnic.

Related Images:

Dostopnost