Select Page

V mesecu septembru in oktobru smo se z veseljem znova družili na različnih delavnicah v okviru projekta Popestrimo šolo. Na ustvarjalnih delavnicah smo ustvarjali različne izdelke. Za ustvarjalen začetek šolskega leta smo si izdelali ogromne svinčnike. Sledila je izdelava jesenske dekoracije. Iz papirja smo izdelali zabavne koruze, gubali smo ježke in pletli mrežo za želode. Da bi pregnali grde sanje, smo izdelali lovilec sanj iz odpadne embalaže in volne. Pred nočjo čarovnic so nastali strašni duhci iz filca in tudi iz papirja.

Igrali smo se različne igre. Lepo vreme smo izkoristili za razne igre in poligone na prostem. Gubali smo letala in z njimi ciljali v tarčo z luknjami, ki smo jo obesili na podboj vrat. Izdelali smo si rakete, ki smo jo s pomočjo slamice odpihnili v zrak. Za krepitev motoričnih spretnosti pa so nastali lovilci žogic.

Naše prijateljice knjige so nas navduševale z različno vsebino. V svet domišljije nas je popeljala pravljica V naši šoli je kača. Na potrpežljivost nas je navajala knjiga Medved in potrpežljivost. Spoznali smo tudi medveda Bruna, ki je pretiraval z uporabo mobilnega telefona. Da prijatelja spoznaš v nesreči, smo spoznali skozi vsebino pravljice Kako je ježek našel prijatelja. Preizkusili smo se v branju knjige Mala čarovnica Lili in divji duhovi. Po vsakem branju pa je sledil ustvarjalni del, kjer so nastale kače, medvedi, telefoni, ježki in duhci.

Šolska gredica je bila že pošteno zaraščena, zato smo z nje populili plevel, jo prekopali in pripravili na jesensko sajenje. Pobrali smo meliso, ki smo jo pripravili na sušenje, saj nam bo v zimskem času služila kot čaj. Lotili smo se pridobivanja semen. Iz zrelih pridelkov paprike, kumare, paradižnika in bučke smo očistili semena in jih pripravili za sušenje ter zanje izdelali vrečice. Spoznavali smo različna semena, domača in kupljena ter preučevali podatke na semenskih vrečicah. Spoznali smo različne rože, ki se razmnožujejo s pomočjo listov in se tudi sami preizkusili v gojenju svoje rože. Izbrali smo kalanhojo, ki smo ji odrezali vejice in jih postavili v kozarce z vodo.  

Izpopolnjevali smo svoje kuharsko znanje. Pripravili smo različne palačinke, od navadnih do ameriških z dodatkom jabolk in gratiniranih. Slastna je bila tako jabolčna kot sirova pita ter piškoti, ki so nastali iz odvečnega krhkega testa. Naučili smo se pripraviti kvašeno testo iz katerega smo s pomočjo ročnih spretnosti, izdelali dišeče rogljičke.

Spoznali smo dele računalnika in si jih tudi pobližje ogledali. S pomočjo poučne spletne didaktične igre smo dečku Janku pomagali sestaviti računalnik, ki mu ga je uničila strela. Preučili smo tipke na tipkovnici, nato pa se urili v uporabi črk, številk in znakov na njej ter se pomerili v hitrostnem iskanju črk.

S spretnimi prstki smo se preizkusili v šivanju. Potrebovali smo veliko volje in vztrajnosti, da smo se naučili napeljati nit in narediti vozel. Nato je šlo lažje in prvi šivi so nam šli dobro od rok. Tako dobro, da smo se lahko lotili šivanja prvih izdelkov. Sešili smo buče in gobje hiške. Starejši in izkušenejši učenci pa so si sešili gobjo hiško, torbice za čez ramo in razne okraske za noč čarovnic.

Related Images:

Dostopnost