Select Page
  1. septembra smo tudi na naši šoli praznovali evropski dan jezikov. Na vseh treh šolah so bile pripravljene razstave (predstavitev jezikov, oglašanje živali, pozdravi).

V razredih smo med urami tujih jezikov in pri razrednih urah raziskovali jezike s pomočjo Aplikacije jezikovni izzivi za tajne agente 2023. Učenci so ugotavljali države in jezike ter reševali kvize. Z Laro smo potovali po Evropi in spoznavali osnovne izraze ter poslušali štetje v različnih evropskih jezikih. Čudili smo se tudi različnim pisavam. Ugotavljali smo podobnosti med slovanskimi jeziki. V nižjih razredih smo prepevali pesem Mojster Jaka v slovenščini, angleščini, francoščini, nemščini in španščini. V okviru eTwinning projekta Dogs 4 all, All for dogs smo si ogledali, kako se oglašajo psi v različnih evropskih jezikih.

Vsako leto v državah po vsej Evropi že tradicionalno izbirajo “besedo leta”. Ta praksa vključuje izbiro ene same besede ali besedne zveze, ki odraža družbene, kulturne ali politične trende in dogodke leta. Beseda leta simbolično predstavlja kolektivno zavest in prevladujoče teme v družbi. Poskuša ujeti duha časa in je odraz skupnih izkušenj, skrbi in prizadevanj ljudi. Letos smo besedo leta izbirali tudi na naši šoli. Razredi so izbrali svojo besedo, nato pa so med podanimi predlogi izbrali besedo leta.

Beseda leta 2023 Osnovne šole Antona Ingoliča Spodnja Polskava je

SOLIDARNOST.

Na 2. mesto se je uvrstila: dobrodelna tekma.

Tudi učitelji so zapisali svoje besede leta. Tukaj je rezultat.

 

Related Images:

Dostopnost