Select Page

Prosim, hvala, oprostite in druge vljudnostne besede so osnova lepega vedenja. Včasih nanje kar malce pozabimo… Zato smo v četrtek, 11. 3.2021 izvedli kulturni dan in ga posvetili bontonu, ki predstavlja pravila primernega vedenja v družbi.

Kulturni dan je bil namenjen učencem od 1. – 9. razreda. Da smo ga pričeli še posebej kulturno obarvano, smo prvo uro izvedli Ingoličevo spominsko uro. Učenka 8.b razreda, Neja Miljković, je pripravila zanimivo predstavitev o življenju in delu pisatelja Antona Ingoliča. Sledilo je branje zgodb, oziroma odlomkov iz knjig Antona Ingoliča.

Po končani spominski uri so se pričele delavnice na temo bontona, ki so jih pripravili razredniki, sorazredniki in ostali učitelji. Teme delavnic so bile različne: bonton v prometu, bonton v šoli, bonton; prijazne besede in jaz, bonton na odru, bonton pri prehrani, bonton pogovarjanja, bonton pri športu, bonton v galerijah, spletni in koronski bonton, bonton nastopajočih, bonton v kulturnih ustanovah, bonton v gledališču, bonton oblačenja, bonton prehranjevanja, bonton za fante in punce,… Učenci so v delavnicah spoznavali pravila primernega vedenja in se pogovarjali o neprimernem vedenju. V delavnicah so učenci na temo bontona izdelovali plakate, literarno ustvarjali, igrali kvize, pripravljali pogrinjke, se učili primernega vključevanja v promet, likovno ustvarjali, plesali, prepevali…

Ob zaključku kulturnega dne smo pripravili in posneli še prikaz primernega in neprimernega vedenja. Kulturni dan smo sklenili polni različnih vtisov, novih znanj, predvsem pa odločeni upoštevati pravila bontona za dobrobit vseh nas.

Lucija Pocrnja, Rebeka Bračič

Related Images:

Dostopnost