Select Page

Dan reformacije in dan spomina na mrtve

Danes smo na vseh treh lokacijah naše šole s kratkimi proslavami ter položitvijo vencev in sveč na spomenikih,  grobovih in ob spominskih ploščah obeležili praznika, ki prihajata v prihajajočih počitniških dneh.

Na Spodnji Polskavi  so nas skozi pomen praznikov in lepo slovensko besedo popeljali učenci OPZ ter naši glasbeniki in recitatorji. Sprejeli smo predstavnike Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki so skupaj z gospo ravnateljico, Danico Veber, in s predstavnikoma šolske skupnosti položili venec in prižgali sveče pred spominsko ploščo na šoli ter na grobu Antona Ingoliča ter na grobu Margarete Vodušek, pokojne učiteljice iz Pragerskega, ki je del svoje zapuščine namenila šoli.

Na Pragerskem smo  pripravili spominsko slovesnost pri spomeniku NOB pred šolo. V programu so zraven učencev sodelovale še ljudske pevke iz Pragerskega in Gaja ter govornik,  predsednik KO združenja borcev za vrednote NOB, g. Mirko Munda. Predstavniki borcev in šole so položili k spomeniku cvetje in prižgali sveče.

Na Zg. Polskavi pa je potekala spominska slovesnost v pri spomeniku v Gaju nad Zg. Polskavo.

no images were found

Related Images:

Dostopnost