Select Page

V četrtek, 23. septembra, je OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava s športnim dnevom obeležila Dan slovenskega športa. Glavni namen praznika je k športnemu udejstvovanju spodbuditi vse prebivalce Slovenije ne glede na starost in ozavestiti, kako pomembno je gibanje v našem vsakdanjem življenju, saj le-to krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje.

V ta namen smo na matični šoli in obeh podružnicah organizirali športni dan. Osrednja aktivnost naše šole je bilo pohodništvo. Učenci vseh treh šol so se z učitelji odpravili raziskovat bližnjo in širšo okolico naših šol.

Učenci prve triade na Zgornji Polskavi so se odpravili do Sel, Pokoš in gibanje zaključili na šolskem igrišču, druga triada je pešačila do Kočnega, Ogljenšaka in Bukovca. Najmlajši na Spodnji Polskavi so raziskovali črno pot in se odpravili do akumulacijskega jezera, druga triada se je podala na Zgornjo Polskavo in Pokoše, šestošolci so šli v Krajinski park. Učenci od 7. do 9. razreda so korakali do Kočnega in se vračali po Zajčkovi poti skozi gozd, nekateri razredi pa do Gabrnika in Ritoznoja. Mlajši Pragerčani so po črni poti obiskali Spodnjo Polskavo in si ogledali akumulacijsko jezero, druga triada se je odpravila do Gaja in Sestrškega jezera, najstarejši učenci pa so pešačili mimo Spodnje Polskave proti Selam in Pokošam do Zgornje Polskave.

Dan je bil sončen in kot ustvarjen za pohajkovanje po bližnjih vaseh in hribčkih. Upamo, da nam je pri učencih skozi športno dejavnost uspelo okrepiti medvrstniške odnose in da so vsaj malo vzljubili eno izmed osnovnih oblik naravnega gibanja človeka. Naj veselje do gibanja traja celo leto in ne le v Evropskem tednu športa, ki ga obeležujemo med 23. in 30. septembrom.

Related Images:

Dostopnost