Select Page

Pred nami je nov teden dejavnosti v projektu Popestrimo šolo. V tem tednu vas pričakujejo velikonočno obarvane dejavnosti.

USTVARJANJE
Predlagam ti, da poskrbiš, da bo vzdušje tudi v vašem domu velikonočno obarvano. Zato se loti priprave okraskov iz slanega testa, s katerimi boš okrasil/a vaš dom. Navodila za izdelavo okraskov najdeš tukaj (VELIKONOČNA JAJČKA IZ SLANEGA TESTA).
Za veliko noč postani velikonočni zajček in preseneti družino s sladkarijami in še kakšnim majhnim darilom. Zato potrebuješ škatlo z zajčjimi ušesi, ki jo narediš kar sam/a. Pomoč pri izdelavi in modele najdeš tukaj (ŠKATLA ZAJČEK) in (MODEL ŠKATLE).

 IGRAJ SE Z MANO
Spomladanski dnevi, ki prihajajo, so kot nalašč za igre na prostem, za katere potrebujemo le kredo in betonsko ali asfaltirano dvorišče. Če nam zmanjka površine za risanje, bo dež hitro poskrbel za pripravo nove igralne površine. Veliko različnih idej najdeš tukaj (IDEJE ZA IGRE S KREDO).
Če pa zunaj nimaš površin, kjer bi uporabil/a kredo, te tukaj čaka enostavna igra Zajček Dolgoušček, pri kateri lahko skupaj s svojo družino rišete zanimive zajčke. Predloga za igro te čaka tu (ZAJČEK DOLGOUŠČEK PREDLOGA), navodila pa tu (ZAJČEK DOLGOUŠČEK IGRA).

BEREM IN USTVARJAM
Znova je čas, da se lotiš pravljice. Tokrat ti bo družbo delal medved, ki v gozdu odkrije zavržen klavir in z njim svoj skriti talent. Odpre se mu pot v svet glasbe, mogoče celo slave. Te zanima, kako se zgodbica konča? Preveriš lahko tukaj (MEDVED IN KLAVIR PRAVLJICA), kjer te čaka celotna knjiga. Nato v mreži skritih besed (MEDVED IN KLAVIR MREŽA BESED) poišči besede povezane z današnjo pravljico. Veliko užitkov pri branju ti želim.

VSE SLADKO IN SLANO
V predvelikonočnem času poskrbi za sladko presenečenje za svoje domače. Ker je potica zate še verjetno prevelik zalogaj, se lahko okusu potice približaš na zelo enostaven način. Pripravi potica mafine. Recept in načrt izdelave najdeš tukaj (POTICA MAFINI). Lahko pa se preizkusiš še v slani različici mafinov, ki bo verjetno bolj všeč tvojim staršem (ČEMAŽEVI MAFINI). Tvoja naloga je tudi, da med velikonočnimi prazniki pripraviš pogrinjek, ki ga popestriš tako, da prtiček zložiš na poseben način. V pomoč ti bo spodnji video (https://www.youtube.com/watch?v=x1U6BUWx_Fw).

SPOZNAVAM RAČUNALNIK
Prejšnji teden smo se lotili oblikovanja besedil v programu Word. Za ta teden vas čaka novo besedilo, ki ga boste oblikovali po navodilu WORD (VAJA 2). Priložene so tudi rešitve WORD (VAJA 2) – REŠITVE.
 
VRTIČKARJI
Žal se na šolskem vrtu trenutno ne moremo družiti, vseeno pa lahko veliko časa posvetite domačemu vrtu.  S starši se dogovorite ali ga lahko pripravite na obdelovanje ali pa jim pri tem pomagate. Posejete lahko redkvico, korenček in peteršilj, če jih še niste ali pa posadite solato. V pomoč naj ti bo tale spletna stran, na kateri boš najprej spoznal/a vsa orodja, ki jih uporabljamo na vrtu, nato pa bo sledilo še nekaj zanimivih nalog, med njimi tudi križanka (https://uciteljska.net/kvizi/HotPot/Vrt1Web/index.html).

ŠIVANJE
Tokrat si lahko sešijete ljubkega zajčka. Mogoče ga nato podarite mlajši sestrici ali bratcu.  Navodila za izdelavo v sliki in besedi najdete tukaj (ZAJČEK ŠIVANJE), tukaj pa vas čaka še model za izrezovanje (ZAJEC MODEL).

Vesela bom vseh vaših vprašanj, idej in komaj čakam na slike izdelkov. Pišite mi na simona.turner@ingoliceva.si in ostanite zdravi.

 

 

 

Related Images:

Dostopnost