Select Page

V počastitev dneva Zemlje (22. april) je na naši šoli potekal že tradicionalni eko dan, s katerim vsako leto drug drugega spodbujamo k odgovornejši rabi odpadnih materialov, aktivnem zbiranju odpadkov, k njihovemu ločevanju in pozitivnem odnosu do živih bitij, narave in Zemlje. Takrat se še bolj zavemo, kako pomemben vpliv imamo na okolje in kako lahko s premišljenim ravnanjem veliko prispevamo k varstvu okolja in narave. Naše učne ure so skozi vso leto prepletene z okoljskimi vsebinami. Še vedno  zbiramo odpadni papir, plastične zamaške, na šoli pa delujejo tudi mladi eko detektivi, ki skrbijo, da so odpadki pravilno ločeni in da nikoli ne pozabimo na svet okoli nas.

Na eko dnevu, ki je potekal 21. aprila, smo prisluhnili zanimivim predstavitvam, ki so jih posebej za nas pripravili povabljeni gostje – Društvo za reševalne pse Maribor, Akademija šolanih in delovnih psov Maribor, Inštitut za svilogojstvo in svilarstvo Rebeka Lucijana Berčič, Komunala Slovenska Bistrica, Lovsko kinološko društvo Maribor, Društvo Lovišče s posebnim namenom Pohorje, Ekološka proizvodnja zelenjadnic Sreš in Zavod za gozdove Slovenije.

Učenci smo sodelovali tudi na različnih delavnicah, kjer smo predelovali odpadne materiale v nove uporabne izdelke. Nastale so zanimive živali in figure iz odpadne embalaže, igrače in družabne igre, okvirji za slike, lutke in drugi zanimivi izdelki.

Eko dan je odlično uspel, kar si lahko ogledate na razstavah v avlah naših šol in na fotografijah. Mi se bomo obnašali odgovorno še naprej in sledili sloganu: »Skrb za okolje je več kot skrb za naravo. Je skrb zate in zame, za vse generacije in za tiste, ki še prihajajo za nami.«

RTV Maribo

Eko tim

Related Images:

Dostopnost