Select Page

Na 13. festivalu FORMA VIVA Pragersko 2021 , ki je potekal v četrtek in petek, 15. in 16. septembra, so na kiparsko-rezbarski delavnici  sodelovali  učenci matične šole Antona Ingoliča Spodnja Polskava s podružnicama Zgornja Polskava in Pragersko.

  • OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava:

Brdnik Martina, Dihtero Lea, Dihtero Lea

  • podružnica Pragersko:

Gajšt Žana, Frim Zoja, Todorovič Lara

  • podružnica  Zgornja Polskava:

Frešer Žan, Frim Zoja, Parfenova Olga

Delavnica je potekala pred Kulturnim domom na Pragerskem. Učenci so se spoznali s tehniko rezbarjenja reliefa v lesu. Najpej so si izbrali leseno desko, na katero so skicirali risbo, ki jim je služila kot vodilo pri delu. Učenci so si izbrali motive iz narave, učenke Osnovne šole Antona Ingoliča Spodnja Polskava so rezbarile motiv srne, učenci podružnice Zgornje Polkave so upodobili ptico, učenke iz podružnice Pragerskega so zasnovale cvetlični motiv. Učenci so kaj kmalu ugotovili, da je za izvedbo rezbarije reliefa potrebno veliko spretnosti in vztrajnosti, ter se pri delu odlično odrezali.

Otvoritev razstave reliefov mladih ustvarjalcev in slikarskih del slikarjev DPD »Svoboda« Pragersko bo v petek, 24. 9. 2021, od 18. uri v Kulturnem domu na Pragerskem. Nastali reliefi bodo po razstavi krasili prostore šol.

Related Images:

Dostopnost