Select Page

V torek, 28.5.2019, smo imeli končno ekskurzijo najmlajših učencev naših treh šol.

Kljub temu, da so vremenoslovci napovedovali deževen dan smo se s skupino 62-ih prvošolcev odpravili dogodivščini naproti. Avtobus nas je odpeljal do ptujskih term.

Ob reki Dravi smo sprehodili do mestnega parka. Tam smo si privoščili slastno malico, na katero so otroci že nestrpno čakali. V reki Dravi smo si ogledali ptice, ki tam živijo. Po varni poti smo se nato odpravili proti sladoledarju, kjer nas je presenetil  dež. A mi se nismo dali, saj smo imeli dežnike in tudi varno zatočišče, kjer smo lahko polizali sladoled in nevihta je kmalu ponehala. Pot smo nadaljevali čez mesto in se pričeli vzpenjati na ptujski grad. Takrat pa je pričelo ponovno močno deževati in otroci so dokazali, da jih tudi dež ne ustavi! Suhi (s pomočjo pisanih dežnikov) smo  prispeli na najvišjo ptujsko vzpetino. Tam so nas pričakale prijazne kustosinje, ki so nas popeljale po Pokrajinskem muzeju in nam pričarale življenje, kot ga je živela ptujska gospoda pred davnimi leti. Otroci so na gradu neizmerno uživali in čas je prehitro minil.

Z naprstnimi lutkami, ki so si jim otroci izdelali v muzejski delavnici, smo se zadovoljni odpeljali nazaj domov (seveda tudi tokrat bez dežja ni šlo!) in se polni vtisov vrnili na šole.

Otroci so dokazali, da tudi neugodna vremenska situacija ne more skaliti otroškega veselja in navdušenja in mislim, da bo doživetje ostalo lepo shranjeno v otroških srcih.

 

Related Images:

Dostopnost