Select Page

Pred nami je naravoslovni dan na temo Orientacija. Tokrat si bomo izdelali preprosti kompas, se spoznali z različnimi načini orientacije v naravi ter se preizkusili v kartografiji.

V uvodu si boste samostojno po navodilih, ki bodo objavljena v spletni učilnici za geografijo, izdelali preprosti kompas. Spoznali boste, kako beremo zemljevid, katerega uporabimo ob različnih priložnostih ter kako preračunamo razdalje iz merila na zemljevidu v razdalje v naravi.

Sledilo bo srečanje z učiteljico geografije, kjer boste predstavili svoje samostojno delo. O vašem delu se bomo pogovorili, ponovili znanja, ki jih boste usvajali ter skupaj poiskali odgovore na morebitna vprašanja.

V zadnjem delu se boste prelevili v kartografe, saj boste izdelali preprost zemljevid vaše bližnje okolice.

Prvi in zadnji del boste učenci opravili samostojno, drugemu delu se boste priključili v spletnih učilnicah za GEOGRAFIJO; učence 6. a bo na srečanje povabila ga. učiteljica Suzana Kristovič Sattler, učence 6. b in 6. c pa skupaj preko koledarja učiteljica Bojana Marin ob 10.25.

Pripomočki:

šiviljska igla, manjši magnet, nekaj, kar plava (košček stiropora ali plutovinast zamašek), malo večja nekovinska posoda ali krožnik, voda, pomaranča, flumaster, U in DZ za geografijo.

Lep pozdrav.

Učiteljici: Bojana Marin in Suzana K.Sattler

Spodnja Polskava, 7. 4. 2021

Related Images:

Dostopnost