Select Page

Očistimo naš kraj

Prišla je pomlad in narava se je začela prebujati. Z njo tudi mi. Zato smo se odločili, da se  danes, 31. 3. 2017, pridružimo občinski akciji Očistimo naš kraj.

Učenci prve triade so imeli eko dan, ustvarjali so različne izdelke iz naravnih materialov in odpadne embalaže. Prvošolci matične šole so izdelovali eko denarnice, potem so kaširali še koš za smeti, 2. a razred je izdelal prekrasne pikapolonice iz orehovih lupinic, tretješolci pa so se lotili izdelave robotov iz odpadne embalaže. Na podružnici Zgornja Polskava so ustvarjali na velikonočno tematiko. Nastale so velikonočne košarice iz odpadnega papirja, okrašene košarice iz škatel za jajca ter zajčki in piščančki iz tulcev wc papirja. Tudi na Pragerskem so nastali čudoviti tulipani, vozila, roboti, žabice in zajčki.

S čistilno akcijo na vseh treh lokacijah naše šole smo vsi učenci in učitelji pričeli po pouku. Očistili smo okolico matične šole, podružnice Pragersko in Zgornje Polskave.

Smeti, ki smo jih zbrali, smo odložili na ekološki otok in tako poskrbeli za lepšo in čistejšo naravo. Svet krajevne skupnosti Pragersko se je odzval z zahvalo in darilom, in sicer je vsem učencem podružnice Pragersko podaril odsevne trakove.

Več o samem poteku dneva in fotoreportaža pa bo na voljo tudi v drugi številki šolskega časopisa.

no images were found

Related Images:

Dostopnost