Select Page

V četrtek, 15.12.2022, smo na podružnični šoli na Pragerskem, izpeljali še zadnjo, božiču in novemu letu posvečeno prireditev. V soju starih šeg in običajev so učenci občinstvo popeljali skozi mesec december. Ta je med vsemi meseci v letu najbolj »prazen dela«, se pravi, poln praznikov. Skozi obuditev, že rahlo pozabljenih zimskih običajev na Slovenskem, smo uspeli pričarati toplino v naših srcih, ki nas bo spremljala vse do konca leta, ko se poslovimo od starega in razveselimo novega. Pravijo, da ima prav mesec december to čarobno moč, da še tako hladnega človeka ponese nazaj v brezskrbno otroštvo in mu pričara nasmeh na obraz. 

Prireditev smo zaključili z željami, da tudi sami ponesemo kakšnega od obujenih starih običajev v svoj dom in si ustvarimo čaroben praznični čas, preživet v krogu tistih, ki jih imamo najraje.

Tako na matični šoli, kot tudi podružnični šoli, smo pri nas ponudili možnost obiska dveh prazničnih stojnic. Na prvi stojnici so šestošolci iz matične šole in podružnične šole Zg. Polskava, ponudili domačo marmelado ter sladke dobrote, ki so jih pripravili s pomočjo staršev. Vsi njihovi izdelki so bili pripravljeni v okviru projekta Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti. Zbrani dobrodelni prispevki pa so namenjeni v šolski sklad. Na drugi stojnici pa so devetošolci s koledarji, ki so jih izdelali in natisnili sami, zbirali prispevke za pomoč pri pokritju stroškov valete.

 

Related Images:

Dostopnost