Select Page

Zadnji decembrski dnevi so priložnost, da se ozremo na iztekajoče se leto in se vprašamo, kaj pomembnega je prineslo, do kakšnih spoznanj nas je pripeljalo.

Je čas, da razmislimo o sebi, o pomembnih stvareh, ki nas obdajajo in tudi o svoji domovini.

Misli o povezanosti, družini, ljubezni ter o domovini so bile rdeča nit naših prireditev na vseh treh šolah, katere smo izvedli v petek, 22. 12. 2023. S prireditvami smo obeležili državne praznike, ki so pred nami; božič, dan samostojnosti in enotnosti ter novo leto.

Poudarili smo pomen domovine. Domovina ni le hiša, v kateri živimo, domovina je svet okrog nas, prostor v katerem se gibljemo, so ljudje, katere srečujemo.

26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti, praznik naše domovine Republike Slovenije. Ob tem državnem prazniku se spominjamo razglasitve izidov plebiscita, 26. decembra 1990 – mejnika, ko se je hrepenenje po lastni državi dejansko začelo uresničevati.

Kot je v svojem govoru povedala gospa ravnateljica Danica Veber, božič in novo leto nas povezujeta. Dajeta nam priložnost, da preživimo čas s tistimi, ki so nam blizu. V tem času podarimo ljubezen, strpnost, pomoč in podporo, razumevanje in sprejemanje, predvsem pa: sebe. Svoj čas, naklonjenost in nasmeh.

Zato vam želimo, da bi v prihajajočem letu bili povezani, da bi si za pletenje lepih vezi doma, v družini, šoli ali službi znali vzeti še več dragocenega časa, za katerega vsi vemo, da še prehitro mine in nam vsako leto hitreje prinese te čarobne dneve, ko je v srcih in domovih toplo in želimo vam predvsem mirne praznične dni.

Related Images:

Dostopnost