Select Page

Turistična zveza Slovenije je v tem letu priredila že 37. festival z naslovom Turizmu pomaga lastna glava, s katerim vključujejo osnovnošolce v raziskovanje turizma v domačem kraju. Tema v tem šolskem letu se je glasila Športna doživetja bogatijo mladinski turizem in cilj je bil, da mladi poiščejo tradicionalno športno prireditev v kraju in jo obogatijo s svojimi idejami, produkti in ponudbo. Festivalu smo se pridružili tudi učenci naše podružnične šole Zgornja Polskava. Izbrali smo tradicionalno kolesarsko prireditev, ki jo že od leta 2017 prireja krajevno turistično društvo Viničar.

Učenci pa smo se odločili, da bi to tradicionalno prireditev popestrili s spretnostnim kolesarskim poligonom in kvizom o poznavanju cestno-prometnih predpisov, ki poteka v aplikaciji Kahoot.

Tako je nastala turistična naloga z naslovom Spretnost in znanje dokaži, na kolesu se pokaži. Njeno vsebino smo predstavili na turistični tržnici, ki je v sredo, 5. 4. 2023 potekala v Mercator Hipermarket centru na Ptuju. Odlično smo se odrezali in za nalogo med močno konkurenco prejeli srebrno priznanje.

 

                                                                                 Mentorica Karmen Rampre

 

Related Images:

Dostopnost