Select Page

V tednu od 19. – 26. 4., ko obeležujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic (23.4.) je v šolski knjižnici na vseh treh enotah potekal Teden knjige. V šolski knjižnici so se tako zvrstile različne aktivnosti namenjene predvsem učencem.

Zelo lepo je med učenci zaživela izmenjevalnica knjig, kjer so učenci prinašali knjige, ki jih ne potrebujejo več ter jih tako ‘odstopili’ drugim učencem, ki so jim prinesene knjige bile zanimive.

Sejem odpisanih učbenikov učencev ni pustil praznih rok, saj so iz knjižnice odhajali z zajetnimi kupčki učbeniških gradiv, za katere so z navdušenjem povedali, da jim bodo prišli zelo prav.

Z navdušenjem so učenci reševali knjižno uganko, ki je bila namenjena učencem prve in druge triade. Uganka ni bila težka, saj so z nekaj iznajdljivosti vse odgovore našli že kar na razstavnem panoju. Uganka se je namreč navezovala na obe razstavi v knjižnici, posvečeni pisateljici Eli Peroci ter najstarejši mladinski knjižni zbirki pri nas- Sinji galeb. Med vsemi pravilno izpolnjenimi in oddanimi ugankami (bilo jih je kar 85) smo izžrebali tudi nekaj nagrajencev, ki bodo prejeli knjižne oz. praktične nagrade.

Aktivnost zapiši misel, osvoji nagrado med učenci zadnje triade in učitelji (še) ni ‘požela’ večjega navdušenja. Vsakdo izmed njih je lahko zapisal svojo misel, verz ali pesem na temo branja ali knjige ter jo nalepil na pano pred knjižnico. ‘Led sta prebili’ devetošolki in tako poskrbeli, da pano pred knjižnico ni ostal prazen. Z mislima ‘Če ti ni všeč resničnost, vzemi knjigo in odpotuj v svet domišljije’ in ‘Branje je kot jadrnica, ki širi obzorja’ se je tako zaključil pester in predvsem malce drugačen teden v šolski knjižnici.

 

Romina Breznik,

knjižničarka

 

Related Images:

Dostopnost