Select Page
Prvi dan
Po vožnji čez skoraj celo Slovenijo, smo prispeli v Kobarid, kjer smo si najprej ogledali Kostnico, spomenik padlim italijanskim vojakom v 1. svetovni vojni. Navdušil nas je muzej 1. svetovne vojne. Po kratkem sprehodu smo si ogledali še muzej sirarstva Planika in se preizkusili v molži. Pozno popoldne smo prispeli v dom Kavka, kjer se učimo beneške pesmi.
Uživamo 🙂
Drugi dan
Jutro smo začeli s presenečenjem na Ravelniku, saj nas je tam pričakal in vodil po poteh 1. svetovne vojne “avstroogrski oficir”. Na ekološki kmetiji Černuta v Logu pod Mangartom smo se “posladkali” in okrepčali z domači dobrotami iz ovčjega mleka ter občudovali neokrnjeno naravo naših Julijcev. Popoldan smo nadaljevali ob prelepi, a malce hladni Nadiži. Žal nam je slabo vreme preprečilo ogled slapa Kozjak, sprehodili smo se le do Napoleonovega mosta in navdušeno opazovali korita Soče. Dan smo zaključili ob športnem druženju ter ga popestrili s kulturno umetniškim programom.
Preživeli smo res pester in bogat dan 🙂
Tretji dan
V zgodnjih dopoldanskih urah smo zapustili CŠOD Kavka ter se preko prelaza Predel za kratek čas vozili tudi po Italiji. Iz avtobusa smo opazovali naravne znamenitosti pokrajin ter se seznanjali z zgodovino krajev mimo katerih smo se vozili. V času kosila smo se ustavili v Planici, kjer smo si ogledali največjo letalnico na svetu. Ob poti proti domu smo se ustavili še v Zelencih (izvir reke Save Dolinke), na Bledu ter v Vrbi na Gorenjskem, kjer smo poslušali izredno zanimivo in doživeto pripoved o Prešernovem življenju. Po kratkem postanku na Lukovici smo se vrnili domov prijetno utrujeni in polni lepih vtisov, ki smo si jih ustvarili v kratkih, a sladkih, treh dneh. Šole v naravi ne bomo pozabili 😉

Related Images:

Dostopnost