Select Page

Trenutno se žal zopet ne moremo družiti na popestritvenih delavnicah, zato sem za vas pripravila dejavnosti, ki se jih lahko lotite doma. Ponujam vam veliko različnih idej za ustvarjanje, igro, branje, kuhanje, vrtnarjenje in spoznavanje računalnika. Upam, da se bo tudi zate našlo kaj zanimivega!

USTVARJANJE

Ta teden boš poskrbel/a, da bodo vaš dom krasili raznobarvni jesenski listki, saj boš ustvaril/a obroč iz jesenskega listja. Lahko jih nabereš v gozdu ali ob domačem drevesu, lahko pa jih izdelaš tudi sam/a. Vsa navodila najdeš tu.

IGRAJ SE Z MANO

Imate doma še kakšen kostanj, ki ste ga shranili ali pa ga niste uspeli pojesti? Zdaj ga lahko uporabiš pri igri, ki si jo narediš čisto sam/a. Seveda pa potrebuješ nekoga, ki jo bo nato s tabo igral. Če te zanima, pokukaj pod ta zavihek.

BEREM IN USTVARJAM

Tokrat imam zate pripravljeno pravljico iz zbirke Lahkonočnice z naslovom Pa srečno vožnjo. Glavne junakinje so miške, ki po dolgem času zopet sedejo za krmilo avtomobila. Pravljico lahko poslušaš ali jo sam/a prebereš. Najdeš jo tu. Nato pa te vabim še k ustvarjanju miške iz papirja.

VSE SLADKO IN SLANO

Imate veliko jabolk in ne veste, kako bi jih uporabili, sploh tista, ki ne zgledajo preveč mikavna, da bi jih sveža pospravili v svoj želodček? Odlična rešitev je jabolčna marmelada, ki jo lahko uporabiš v palačinkah, pitah ali kot dodatek navadnemu jogurtu. Je zelo enostavna za pripravo. Recept najdeš tu.

SPOZNAVAM RAČUNALNIK

Ker si v teh dneh veliko na spletu, bodi pozoren tudi na spletno varnost. Preberi si mobilni bonton. Nato so ti na voljo vsebine o varni rabi interneta, kjer si lahko ogledaš video posnetke, igraš poučne igre in se preizkusiš v kvizu. Za več informacij klikni tu.

VRTIČKARJI

V času, ko moramo še posebej paziti na naše zdravje, je pomembno, da se spomnimo tudi na sadje in zelenjavo. Ob naslednji nalogi boš to storil/a in ob tem poskrbel/a še za razmigovanje možgančkov. Več podrobnosti se skriva tukaj.

ŠIVANJE

Za razgibavanje tvojih spretnih prstkov izdelaj sovico iz filca. Klikni na navodila za izdelavo v sliki in besedi.

Upam, da ti bo ob šolskem delu ostalo kaj časa in veselja, da se lotiš aktivnosti, ki sem jih pripravila zate. Če imaš kakšno vprašanje ali potrebuješ nasvet, mi piši na  simona.turner@ingoliceva.si, kamor mi pošlji tudi slike izdelanih izdelkov. Jih bom zelo vesela!

 

Related Images:

Dostopnost