Select Page

Končno smo dočakali pomlad, zato so bile tudi naše dejavnosti pomladno obarvane. Ustvarjali smo eko rožice iz časopisnih reklam, marjetice, rožice iz servietk, metuljčke in ptičke. Izdelali smo vazo iz das mase in barvali jajčka. Pri tem smo se spomnili na mame in na varovanje naše Zemlje ter obeležili dan knjige z ustvarjanjem knjižnih kazal. Za naše boljše počutje smo si izdelali protistresne žogice. Nastale so verižice iz odpadnih plakatov in denarnice iz odpadnih tetrapakov.

Zanimanja za branje nam ni manjkalo. Najbolj nas je zabavala nagajiva Mici. Brali smo knjige o pomladi in velikonočnem zajčku, žalost pa nas je preplavila ob pravljici Grdi raček. Najraje smo junake iz pravljic izdelali.

Skupaj smo se igrali in si izdelali svoje sestavljanke. Zanje smo izdelali še kuverto. Velikonočni zajček nam je na igrišču skril velikonočna jajčka, ki smo jih z veliko vnemo poiskali, nato pa naredili še naloge, ki so bile zapisane v njih. Risali smo z zavezanimi očmi ter igrali igre s kockami. Preko igre smo spoznavali našo domovino Slovenijo.

Vrtičkarji smo se pridno pripravljali na spomladanska opravila ter spoznavali rastline. Posejali smo paradižnik in skrbeli za papriko. Skuhali smo kompot in pripravili čemažev namaz s kislo smetano ter se odpravili na učni sprehod.

Pridno smo pekli in kuhali. Kuhalnici nismo dali miru. Preizkusili smo se v peki tortilj in palačink, izdelali smo si sadne cmoke ter sočni rižev narastek in vse veselo pojedli.

Trudili smo se, da bi se čim bolje naučili šivati. Sešili smo pomladne slike in vrečke v obliki zajčka ter pisane ptice. Začeli smo z uporabo šivalnega stroja in ugotovili, da je prav zabavno šivati na šivalni stroj. Preizkusili smo se v suhem polstenju, kjer smo z volno okrasili jajca in zajčke iz stiropora. Nastali so tudi zajčki in piščančki iz volnenih cofkov.

Pri astronomiji smo raziskovali planete našega osončja in izdelali predstavitve ter ustvarili galaktična jajca. Ker pa skrbimo za svoj planet, smo si ogledali čistilno napravo na Pragerskem.

Izboljševali smo svoje znanje računalništva. Izdelali smo predstavitve z naslovom Mojih 10 najljubših stvari in jih predstavili sošolcem ter se naučili izdelati miselni vzorec in tabele. Vneto smo iskali podatke na spletu ter izdelali velikonočno voščilnico.

Related Images:

Dostopnost