Select Page

»Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen …«

 

S temi besedami pesnika Ivana Minattija je učenka 9. b razreda, Tonja Špes, otvorila letošnjo valeto, ki je pod naslovom Mi odhajamo, spomini ostajajo, potekala v telovadnici na podružnici Pragersko.

Na odru so se zbrali učenci 9. a, 9. b in 9. c razreda ter pozdravili prisotne učitelje, starše in sorodnike, ki so si vzeli čas in jih skozi spomine pospremili na novo, srednješolsko pot.

Učenci so s pomočjo razredničark ge. Suzane Kristovič Sattler, ge. Ksenije Rosc Benedejčič, ge. Metke Štebih in sorazredničark ge. Cvetke Govejšek, ge. Rebeke Bračič in ge. Lucije Pocrnja pripravili glasbeno in umetniško pester program, ki je orosil marsikatero oko v polni dvorani. Za čudovito scensko zasnovo je poskrbela učiteljica Lara Železnik s skupino učencev. Po podelitvi priznanj in govoru ge. ravnateljice Danice Veber so nas učenci popeljali skozi spomine od vstopa v šolo do odhoda iz nje.

Ob zvokih nežne glasbe so učenci vsem učiteljem in strokovnim delavcem šole razdelili mandale na kamenčkih, ki so jih narisali sami, v zahvalo za vse spodbude, prijaznosti, skrbnosti in podano znanje.

Valeta ni valeta, če ni plesa. Tudi naši učenci so se pridno učili plesnih korakov, tako v šoli kot tudi s plesno šolo. Svoje plesne sposobnosti so predstavili vsem zbranim in povabili na ples tudi svoje starše.

Z besedami učenca 9. b razreda Lina Blatnika: »Zagotavljamo vam,  lahko ste brez skrbi, saj v svetu tem zares se znašli bomo mi,« in s skupno pesmijo »Lahko vam podarimo vsaj spomine« se je generacija 2013–2022 poslovila od občinstva ter se po pogostitvi sprostila še na plesišču.

 

Razredničarke devetošolcev

Related Images:

Dostopnost